
Opskrift på syltede græskar med friske urter
Græskar kan syltes på mange forskellige måder: Søde med vanilje, stærke med chili og ingefær eller helt klassisk som asier. Trænger du til et alternativ til de velkendte varianter, er de urtesyltede ret perfekte.
Det knasende bid fra de hvide græskar klæder krydderurternes friske smag. Det giver en perfekt balance mellem syre og skarphed, som får tilbehøret til at matche med både kolde og varme retter.

Syltede græskar med friske urter
Ingredienser
- 500 gram Græskar
- 2 tsk. Salt
- 1/4 liter Eddike
- 150 gram Sukker
- 2 spsk. Sennepskorn
- Krydderier fx peberkorn, timian, citrontimian, dildskærm, bronzefennikel, laurbærblade
Sådan gør du
- Du skal afsætte 2 dage til syltningen, for græskarene skal først trække i en saltlage.
Dag 1
- Skræl græskaret, halver det og fjern kernerne i midten.Skær det herefter i strimler eller mundrette bidder.Læg stykkerne i en skål, drys med salt og vend det hele sammen, så alle stykkerne saltes.Kom et låg på skålen og sæt den i køleskabet minimum 8 timer.
Dag 2
- Hæld den væske fra, der er trukket ud, og skyl derefter stykkerne i koldt vand.Lad dem dryppe af, mens lagen laves.Kom eddike og sukker i en gryde og kog til sukkeret er opløst. Tilføj så sennepskorn og friske urter.De afdryppede græskarstykker lægges nu i rene, skoldede glas og lagen hældes forsigtigt over.Glassene lukkes straks.Glassene skal opbevares mørkt og køligt for at opnå den længste holdbarhed. Under de rigtige betingelser kan de holde sig flere måneder. Åbne glas holder sig friske i køleskabet op til 14 dage.