Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Syltede græskar med friske urter

Christine

Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

25. oktober 2021
Græskar kan syltes på mange forskellige måder: Søde med vanilje, stærke med chili og ingefær eller helt klassisk som asier. Trænger du til et alternativ til de velkendte varianter, er de urtesyltede ret perfekte.
syltede græskar

Opskrift på syltede græskar med friske urter

Græskar kan syltes på mange forskellige måder: Søde med vanilje, stærke med chili og ingefær eller helt klassisk som asier. Trænger du til et alternativ til de velkendte varianter, er de urtesyltede ret perfekte.

Det knasende bid fra de hvide græskar klæder krydderurternes friske smag. Det giver en perfekt balance mellem syre og skarphed, som får tilbehøret til at matche med både kolde og varme retter.


syltede græskar

Syltede græskar med friske urter

Græskar kan syltes på mange forskellige måder: Søde med vanilje, stærke med chili og ingefær eller helt klassisk som asier. Trænger du til et alternativ til de velkendte varianter, er de urtesyltede ret perfekte.
Forfatter: Christine
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Græskar
  • 2 tsk. Salt
  • 1/4 liter Eddike
  • 150 gram Sukker
  • 2 spsk. Sennepskorn
  • Krydderier fx peberkorn, timian, citrontimian, dildskærm, bronzefennikel, laurbærblade

Sådan gør du

  • Du skal afsætte 2 dage til syltningen, for græskarene skal først trække i en saltlage.

Dag 1

  • Skræl græskaret, halver det og fjern kernerne i midten.
    Skær det herefter i strimler eller mundrette bidder.
    Læg stykkerne i en skål, drys med salt og vend det hele sammen, så alle stykkerne saltes.
    Kom et låg på skålen og sæt den i køleskabet minimum 8 timer.

Dag 2

  • Hæld den væske fra, der er trukket ud, og skyl derefter stykkerne i koldt vand.
    Lad dem dryppe af, mens lagen laves.
    Kom eddike og sukker i en gryde og kog til sukkeret er opløst. Tilføj så sennepskorn og friske urter.
    De afdryppede græskarstykker lægges nu i rene, skoldede glas og lagen hældes forsigtigt over.
    Glassene lukkes straks.
    Glassene skal opbevares mørkt og køligt for at opnå den længste holdbarhed. Under de rigtige betingelser kan de holde sig flere måneder. Åbne glas holder sig friske i køleskabet op til 14 dage.

Noter

Serveringsforslag

Syltede græskar er et skønt tilbehør, som snildt kan tage plads på bordet i stedet for syltede asier og syltede agurker. Får du ikke suppe, steg og is til hverdag, kan de heldigvis også bruges som topping på rugbrødsmadder og hotdogs. I en god, snasket burger gør de også underværker og lægger du et par skiver i en madpandekage, tortilla eller sandwich, vil du heller ikke fortryde det.
Prøv dem også fintsnittet i salater og dressinger eller steg dem med i en god, krydret wok.

Følg mig på Hverdagshaven.dk.