
Opskrift på svensk juleskinke
Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.
I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering.
Der er til 4-5 personer pr. kg skinke (hvis det er en hovedret) og til 8-10 personer (hvis den står på julebordet).
Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund.

Svensk juleskinke
Ingredienser
- 1 stk. Skinke 1 letsaltet skinke uden svær
- Laurbærblad
- Peberkorn
- 200 gram Brun farin
- 100 gram Sennep
- Nelliker
Sådan gør du
- Kog skinken dækket med vand og tilsat et par laurbærblade og hele peberkorn i 1-2 timer afhængigt af størrelsen, der kan variere fra 1 til 6 kg. Sluk for blusset og lad skinken trække i kogevandet i ca. ½ time. Rør brun farin og sennep sammen. Tag skinken op, stik den med hele nelliker og fordel glaseringen over hele skinkens overflade. Stil skinken i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 10-15 minutter. Lad skinken køle lidt af, inden den sættes på julebordet, hvor den serveres i smukke, tynde skiver.