Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Svensk juleskinke

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

21. februar 2019
Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering.

Opskrift på svensk juleskinke

Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.

I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering. 

Der er til 4-5 personer pr. kg skinke (hvis det er en hovedret) og til 8-10 personer (hvis den står på julebordet).

Vi har fået opskriften fra bogen: “Kødets mester” – en samtalebog med slagtermester Jan Lund.


Antal: 4 Portioner

Svensk juleskinke

Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke.Den er et godt alternativ til “den fede julemad”, som flere og flere fravælger.I modsætning til den fordanskede, meget populære glaserede Bayonneskinke er Svensk juleskinke ikke røget, men blot let saltet, og så er den uden svær. Glasér skinken inden servering.
Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 2 timer 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Skinke 1 letsaltet skinke uden svær
  • Laurbærblad
  • Peberkorn
  • 200 gram Brun farin
  • 100 gram Sennep
  • Nelliker

Sådan gør du

  • Kog skinken dækket med vand og tilsat et par laurbærblade og hele peberkorn i 1-2 timer afhængigt af størrelsen, der kan variere fra 1 til 6 kg.
    Sluk for blusset og lad skinken trække i kogevandet i ca. ½ time.
    Rør brun farin og sennep sammen.
    Tag skinken op, stik den med hele nelliker og fordel glaseringen over hele skinkens overflade.
    Stil skinken i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i 10-15 minutter.
    Lad skinken køle lidt af, inden den sættes på julebordet, hvor den serveres i smukke, tynde skiver.