Opskrift på sushi
Dejlig og lækker opskrift på en dejlig sushi hvor alle kan være med – da fisken der benyttes er røget laks.
Det eneste “specialudstyr” denne opskrift kræver er en bambusmåtte.
Vi har opskriften fra bogen: “Den store mad for begyndere“, skrevet af Linn Grubbström & Jacob Damgaard.
Sushi
Ingredienser
- 1 stk. Agurk
- 250 gram Ris Sushiris
- 200 gram Røget laks
- Tang 6 ark sushi-tang
- 1 tsk. Wasabipasta
- 2 tsk. Sukker
- 2 tsk. Eddike
- 4 spsk. Sesamfrø
- 2 stk. Avocado
Sådan gør du
- 1. Kog risene efter anvisningnen på pakken. Afkøl risen. 2. Bland sukker og eddike i risene. 3. Skær laksen, agurken og avocadoerne i strimler. 4. Læg et ark tang på en rullemåtte med den blanke side ned. 5. Læg et tyndt lag ris over hele tangen, undtagen de øverste 8 cm. 6. Læg avocado, agurk og laks på de nederste 5 cm. Top med sesamfrø og wasabi. Hvis du vil bruge frisk laks, skal du købe den hos en fiskehandler. Spørg efter ”fisk til sushi.” 7. Brug måtten til langsomt og hårdt at rulle rullen sammen. 8. Skær rullen i tykke skiver. Skyl kniven i koldt vand mellem hver rulle, du skærer, så sætter risene sig ikke fast. 9. Servering.