Stegte sild i eddike hører til på ethvert godt frokostbord, og især i julen er de et fast indsalg hos de fleste familier. Denne opskrift er den gode, klassiske uden så mange dikkedarer, og den kan også spises uden for juletiden!

Opskrift på stegte sild i eddike
Stegte sild i eddike hører til på ethvert godt frokostbord, og især i julen er de et fast indsalg hos de fleste familier.
Denne opskrift er den gode, klassiske uden så mange dikkedarer, og den kan også spises uden for juletiden!

Antal: Portioner
Stegte sild i eddike
Stegte sild i eddike hører til på ethvert godt frokostbord, og især i julen er de et fast indsalg hos de fleste familier. Denne opskrift er den gode, klassiske uden så mange dikkedarer, og den kan også spises uden for juletiden!
Ingredienser
- 6 stk. Sildefilet cirka 500 gram
- 4 spsk. Rugmel
- Krydderier salt og peber
- 25 gram Smør
- 4 deciliter Eddike
- 3 deciliter Sukker
- 2 deciliter Vand
- 15 stk. Peberkorn
- 1 stk. Løg i skiver
Sådan gør du
- Klip rygfinnen af sildefileterne og skyl dem grundigt. Dup dem tørre på kødsiden med et stykke køkkenrulle Kom rugmelet i en dyb tallerken og krydr det med lidt salt og peber. Vend sildefileterne i rugmelet. Opvarm en pande med smørret. Fold sildefileterne sammen på langs og steg dem i smør i 3 – 5 minutter på hver side. Tag dem af panden og sæt dem til side. Kom eddike, sukker, vand og peberkorn i en gryde. Giv lagen et kort opkog og lad den afkøle en smule. Læg sildefileter og løgringe lagvis i en beholder og hæld lagen over. Dæk beholderen til og stil den på køl, indtil sildene skal spises.
Noter
Når du har skyllet sildefileterne, så aftør dem kun på kødsiden. Lad skindsiden være en smule fugtig, da rugmelet så bedre kan hænge fast.