x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegte sild i eddike

METTE | 30. oktober 2018

Stegte sild i eddike hører til på ethvert godt frokostbord, og især i julen er de et fast indsalg hos de fleste familier.

Denne opskrift er den gode, klassiske uden så mange dikkedarer, og den kan også spises uden for juletiden!


Stegte sild i eddike

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 6 stk. Sildefilet cirka 500 gram
  • 4 spsk. Rugmel
  • Krydderier salt og peber
  • 25 gram Smør
  • 4 deciliter Eddike
  • 3 deciliter Sukker
  • 2 deciliter Vand
  • 15 stk. Peberkorn
  • 1 stk. Løg i skiver

Sådan gør du

  • Klip rygfinnen af sildefileterne og skyl dem grundigt. Dup dem tørre på kødsiden med et stykke køkkenrulle
    Kom rugmelet i en dyb tallerken og krydr det med lidt salt og peber.  
    Vend sildefileterne i rugmelet.
    Opvarm en pande med smørret.
    Fold sildefileterne sammen på langs og steg dem i smør i 3 – 5 minutter på hver side. Tag dem af panden og sæt dem til side.
    Kom eddike, sukker, vand og peberkorn i en gryde. Giv lagen et kort opkog og lad den afkøle en smule.
    Læg sildefileter og løgringe lagvis i en beholder og hæld lagen over.
    Dæk beholderen til og stil den på køl, indtil sildene skal spises.

Noter

Når du har skyllet sildefileterne, så aftør dem kun på kødsiden. Lad skindsiden være en smule fugtig, da rugmelet så bedre kan hænge fast.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?