
Opskrift på stegt torskerogn
Stegt torskerogn med rodfrugter i smørsauce.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
“SKØN VINTERKLASSIKER, som med sin lette lyse smag passer perfekt til de syrlige øl.
Torskerogn er i sæson i nogle måneder, hvor det virkelig gælder om at spise dem.
Er der rester, kan det spises på rugbrød næste dag.”

Stegt torskerogn
Ingredients
TORSKEROGN
- 800 gram Torskerogn Frisk
- 2 liter Vand
- 1 deciliter Eddike Lager
- 3 stk. Laurbærblad
- 1 tsk. Peberkorn Hele
- 1 spsk. Salt
- 3-5 stilke Dild
- 2-3 spsk. Hvedemel
- 30 gram Smør
- 1 spsk. Olie
SMØRSAUCE
- 200 gram Jordskokker
- 200 gram Skorzonerrødder
- 200 gram Bladselleri
- 0.25 deciliter Eddike Hvedeølseddike
- 2 deciliter Øl Hvedeøl
- 2 deciliter Vand
- 100 gram Smør Koldt
- 0.5 bundt Dild Frisk
Instructions
- Pak torskerogn stramt i bagepapir.
- Kog vand op med resten af ingredienserne til torskerogn, skru ned, og læg torskerognspakkerne forsigtigt ned i vandet.
- De skal koge ved svagt blus i ca. 25-30 minutter. Mærk efter, om de er faste.
- Tag gryden af varmen, og lad dem køle af i kogelagen.
- Imens torskerognen koger, skræl rodfrugter, og skær ud i store chuncks.
- Skær blegselleri i skiver på tværs.
- Kog grøntsagerne i vand, øleddike og hvedeøl i 5 minutter.
- Tilføj smør til saucen, og smag til med salt og peber.
- Skær torskerogn i skiver på 1-2 cm tykkelse, vend dem i hvedemel, og steg dem gyldenbrune i smør og olie.
- Server grøntsager i smørsauce med den stegte torskerogn, og pynt med dild.