x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Stegt torskerogn

FADLSFORLAG | 2. april 2019
Serveret med rodfrugter i smørsauce

Stegt torskerogn med rodfrugter i smørsauce. 

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“SKØN VINTERKLASSIKER, som med sin lette lyse smag passer perfekt til de syrlige øl.

Torskerogn er i sæson i nogle måneder, hvor det virkelig gælder om at spise dem. 

Er der rester, kan det spises på rugbrød næste dag.”


Stegt torskerogn

Serveret med rodfrugter i smørsauce
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

TORSKEROGN

  • 800 gram Torskerogn Frisk
  • 2 liter Vand
  • 1 deciliter Eddike Lager
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 tsk. Peberkorn Hele
  • 1 spsk. Salt
  • Dild 3-5 stilke
  • Hvedemel 2-3 spsk.
  • 30 gram Smør
  • 1 spsk. Olie

SMØRSAUCE

  • 200 gram Jordskokker
  • 200 gram Skorzonerrødder
  • 200 gram Bladselleri
  • 0.25 deciliter Eddike Hvedeølseddike
  • 2 deciliter Øl Hvedeøl
  • 2 deciliter Vand
  • 100 gram Smør Koldt
  • 0.5 bunch Dild Frisk

Sådan gør du

  • Pak torskerogn stramt i bagepapir.
    Kog vand op med resten af ingredienserne til torskerogn, skru ned, og læg torskerognspakkerne forsigtigt ned i vandet.
    De skal koge ved svagt blus i ca. 25-30 minutter. Mærk efter, om de er faste.
    Tag gryden af varmen, og lad dem køle af i kogelagen.
    Imens torskerognen koger, skræl rodfrugter, og skær ud i store chuncks.
    Skær blegselleri i skiver på tværs.
    Kog grøntsagerne i vand, øleddike og hvedeøl i 5 minutter.
    Tilføj smør til saucen, og smag til med salt og peber.
    Skær torskerogn i skiver på 1-2 cm tykkelse, vend dem i hvedemel, og steg dem gyldenbrune i smør og olie.
    Server grøntsager i smørsauce med den stegte torskerogn, og pynt med dild.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"