Opskrift på stegt flæsk med persillekartoffelsalat
Den perfekte fodboldsnack: Med en EM i Tyskland i gang og masser af fodbold ved spisetid, fik jeg ideen til at lave en ret der er let at spise foran fjernsynet og perfekt i forhold til lettere sommerret af den danske klassiker: Stegt flæsk med persille.
Flæsket bliver sprødt i ovnen, og kartoffelsalaten tilberedes med en hjemmerørt mayonnaise, der giver en dejlig smagsdybde. Persillen og de finthakkede rødløg tilføjer en frisk og skarp smag, som komplementerer de bløde kartofler. Det er en ret, der er let at lave, men som smager af mere.
Opskriften her guider dig igennem hvert trin, så du ender med et resultat, der både ser fantastisk ud og smager endnu bedre. Server gerne retten med syltede rødbeder for den ultimative danske madoplevelse.
Stegt flæsk med persillekartoffelsalat
Ingredienser
Kogte kartofler
- 500 gram Kartofler
- Salt
Mayonnaise:
- 1 stk. Æg
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 deciliter Rapsolie
- 1 spsk. Eddike f.eks. æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 0.5 tsk. Citronsaft
- Salt til smag
Kartoffelsalatblanding
- 2 deciliter Mayonnaise gerne ovenstående hjemmerørte
- 500 gram Kartofler kogte og afkølede
- 1-2 spsk. Creme Fraiche
- 1 stk. Rødløg finthakket
- 1-2 håndfuld Bredbladet persille hakket
Stegt flæsk
- 500 gram Røget flæsk
Sådan gør du
Stegt flæsk
- Skær flæsken i skiver på cirka 0,5-0,8 cm.
- Placer dem på et bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen.
- Steg dem ved 160 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.
- Tag dem ud af ovnen, skru op på 225 grader varmluft, og når ovnen er varm, så put dem i ovnen indtil de bliver gyldne – det tager cirka 5-10 minutter. Alternativt kan du stege dem på en pande på høj varme i et par minutter på hver side.
- Tag dem ud og lad kødet hvile et par minutter, f.eks. på en rist.
- Server straks.
Kogning af kartofler
- Find en gryde. Kom kartoflerne heri og tilsæt koldt vand, så kartoflerne dækkes.
- Kog kartoflerne i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
Hjemmerørt mayonnaise (stavblender)
- Mens kartoflerne køler af, finder du en stavblender og et højt glas, der passer hertil.
- Ægget slår du ud i glasset.
- Kom salt ned i glasset efterfulgt af eddike og dijonsennep.
- Tilsæt olien i en rolig stråle.
- Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd.
- Kør stavblenderen rundt i en cirkulær bevægelse i bunden af glasset i et par sekunder.
- Løft langsomt stavblenderen mens du fortsætter med den cirkulære bevægelse. Fortsæt til du når toppen af glasset og mayoen er tyknet.
Kartoffelsalatblanding
- Hak løget fint.
- Kom løget og mayonnaisen i en større skål og tilsæt creme fraiche.
- Hak persillen fint og tilsæt den og vend det hele sammen.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker.
- Skær kartoflerne i stykker a’ cirka 2×3 cm og vend dem rundt i blandingen.
- Kartoffelsalaten er klar til at blive spist – men kan sagtens sættes på køl et par timer.
Servering
- Server de sprøde flæsk med din persillekartoffelsalat og med syltede rødbeder.
- Velbekomme.