
Opskrift på stegt flæsk i airfryer/actifryer
Er du på udkig efter en ny og spændende måde at nyde den klassiske danske ret, stegt flæsk, på? Så er du kommet til det rette sted! Her har vi både en guide til hvordan du laver den i en mere fedtfattig version der ikke fedter hele dit køkken til. Hertil har vi brugt en Airfryer og en ActiFry. Disse metoder gør at jeg generelt oftere har lyst til at lave en ret som stegt flæsk (der sviner meget), normalt synes jeg at det store oprydningsarbejde herefter kun er det hele værd hvis jeg laver en meget stor portion.
Du får også en bonusvejledning til, hvordan du kan panere dit stegte flæsk, hvis du ønsker en endnu mere knasende udgave eller det er sådan du har lært at stegt flæsk skal være.
Uanset om du søger en sundere version af denne hyggelige, danske klassiker, eller du er nysgerrig efter at udforske nye kulinariske teknikker, har denne opskrift noget for enhver smag. Så lad os dykke ned i de saftige detaljer og forvandle måden, du tænker på stegt flæsk!

Stegt flæsk i Airfryer/Actifryer
Grej
- 1 Airfryer eller
- 1 Actifry
Ingredienser
- 800 gram Flæsk i skiver a cirka 1 cm tykkelse. Jeg foretrækker røget frem for fersk flæsk, men det er en smagssag du selv bestemmer. Det gør ingen forskel for retten
- Salt
Panering (hvis du ønsker det)
- 1 deciliter Hvedemel
- 2 stk. Æg sammenpisket
- 2 deciliter Rasp eller panko
Servering
- Kartofler
- Persillesovs
- Syltede rødbeder
Sådan gør du
- Start med at tænde din airfryer/actifryer på 180 grader.
- Rids kanten af flæskeskiverne med en kniv eller saks. Det forhindrer at de krøller op under tilberedningen. Dup dine stykker med køkkenrulle.
- Drys begge sider af flæskeskiverne med salt og peber efter smag.
Stegt flæsk i airfryer
- Hæld cirka 1 deciliter vand i bunden af din airfryer – det er med til at sikre at der ikke kommer røg ud over det hele.
- Placer flæskeskiverne i airfryerens kurv i en enkelt lag. Hvis du har brug for at tilberede flere skiver, kan du gøre det i flere omgange.
- Steg flæskeskiverne i airfryeren i ca. 25 minutter. Vend dem cirka hver 10 minut med en tang.
- Skru op på 210 grader og tilbered dem i cirka 15 minutter. Hold øje med dem hver 5. minut for sikre at de ikke får for meget.
- Tag flæskeskiverne ud af airfryeren, og læg dem på et stykke fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle eller et rent viskestykke.
- Dine flæsk er nu klar til at blive spist.
Stegt flæsk i Actifry
- Placer flæsken i kurven.
- TIlbered dem i 25 minutter.
- Skru op på 200 grader og tilbered dem i 15 minutter.
- Hold øje med dem cirka hver 5 minut så du sikrer dig at de ikke får for meget.
- Tag flæskeskiverne ud af airfryeren, og læg dem på et stykke fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle eller et rent viskestykke.
- Dine flæsk er nu klar til at blive spist.
Paneret Stegt Flæsk i Airfryer
- Kom hvedemel på en tallerken for sig.
- Slå æggene ud i enny tallerken og pisk dem sammen med en gaffel
- Kom rasp/panko i en tredje tallerken.
- Vend flæsken i først hvedemel, herefter æggemassen og til sidst i raspen.
- Placer flæsken i din airfryers kurv og sørg for at de ikke rører ved hinanden.
- Hvis du har muligheden, så kom neutral olie (f.eks. raps- eller solsikke) i en sprayflaske og spray det på toppen af dine flæsk. Det vil gøre dem endnu mere sprøde.
- Tilbered ved 180 grader i 25 minutter og cirka 10-15 minutter ved 200 grader.
- Tag dem ud og placer dem på fedtsugende papir.
Servering
- Server dine flæsk med kogte kartofler, persillesovs og syltede rødbeder.
- Velbekomme.