
Opskrift på persillesovs
Her får du opskriften på en klassiker – persillesovs – og ikke nok med, at den smager himmelsk, så er den også nem at gå til. Med andre ord: her kan alle være med.
Denne persillesovs er lavet på en opbagt sovs, som du naturligvis får en udførlig gennemgang af herunder. Når først du mestrer denne teknik, så er der ikke grænser for, hvilke saucer du kan trylle frem.
Persillesovsen er ideel til en god dansk fiskefilet eller stykke sprødt, stegt flæsk. Velbekomme!

Persillesovs
Ingredienser
- 40 gram Smør
- 7 spsk. Hvedemel
- 2 deciliter Vand Kogevand fra kartoflerne
- 4 deciliter Grøntsagsfond
- 3 deciliter Mælk
- 1 deciliter Fløde
- Krydderier Salt, peber, citronsaft, æbleeddike, sukker og evt. revet muskatnød
- 0.5 bundt Persille Hakket
Sådan gør du
Persillesovs
- Der skal bruges en stor gryde til sovsen, da det er en ret stor portion der skal laves til 4 personer.
- Smelt smør ved middelhøj varme og tilsæt 1 spsk. mel ad gangen under kraftig piskning.
- Når alt melet er brugt, har man en stor smørbolle tilbage.
- Tilsæt kogevand fra kartoflerne under kraftig piskning.
- Fortsæt piskningen og tilsæt grøntsagsfonden - her kan du se, hvordan du laver din egen grøntsagsfond.
- Skru ned til middel varme, og når sovsen er tyknet godt igen, tilsæt mælk.
- Derefter tilsættes fløden og lad det simre i 5 minutter.
- Smag til med salt, peber, citronsaft, eddike, sukker og evt. revet muskatnød.
- 2 minutter før sovsen skal være klar, tilsættes hakket persille og den skal blot simre 1-2 minutter med persillen deri.
- Sovsen er nu klar til servering.