
Opskrift på stegt agerhøne
Agerhøns opskrift når det er bedst: STEGT AGERHØNE I CHIANTI PÅ BRUSCHETTA.
Vi har opskriften fra bogen: “Brændt røget hængt sprængt – Opskrifter fra kysten og skoven“, skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:
“Denne ret er inspireret af Rose Grays opskrift ”Grouse with Bruschetta” fra River Cafe. Her har jeg lavet nogenlunde den samme ret, bare med agerhøne. En fantastisk måde at spise fuglen, som den bør spises. Tilberedt simpelt, med så få ingredienser som muligt.”

Stegt agerhøne
Ingredienser
- 4 stk. Agerhøns
- 4 stk. Frisk timian kviste
- 4 stk. Salvie kviste
- 4 skiver Brød surdejsbrød
- 0.333333 stk. Rødvin Chianti
- Olivenolie
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Sæt ovn på 200 grader. Fjern eventuelle blodrester inden i fuglene. Stop en kvist timian og salvie ind i hver fugl. Krydr fuglene med salt og peber. Sæt en stor stegepande på medium-høj varme. Hæld 2 spsk. olivenolie på panden, og steg fuglene, til de er gyldne hele vejen rundt. Læg brødet i bunden af panden, og sæt den i ovnen i 4 minutter. Tag panden ud af ovnen, og hæld to glas rødvin over fuglene. Sæt stegepanden tilbage i ovnen i yderligere 4 minutter. Tag brød og fugle op af panden, og læg dem på hver deres tallerken. Kog panden ind med med et ekstra glas rødvin, og hæld saucen over fuglene. Server fuglene til dine gæster med et godt glas Chianti.