Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sprød vintersalat med rosenkål, æbler, bacon og appelsindressing

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

11. december 2022
En sprød og farverig salat til jule – eller vinterbordet med rosenkål, grønkål, æbler, bacon og den skønneste appelsindressing.
Sprød vintersalat med rosenkål, æbler, bacon og appelsindressing1

Opskrift på sprød vintersalat med rosenkål, æbler, bacon og appelsindressing

En sprød og farverig salat til jule – eller vinterbordet med rosenkål, grønkål, æbler, bacon og den skønneste appelsindressing.

Grønkål og rosenkål – det da stride sager tænker du måske… og jo, det kan vi godt være enige om. MEN når du snitter kålen helt tyndt og fint og så li masserer dressingen ind i den (det tar drøjheden) og putter den i selskab med bacon, æbler, parmesan og ristede hasselnødder ja så snakker vi helt andre toner.

En absolut vidunderskøn salat som er både sprød, frisk, let salt og en lille smule sød og bar virkelig god til de tunge juleretter… eller til en god gryderet.. eller til en smagfuld ovnret.. eller eller… ja du kan bruge den til li hvad du synes…

Når jeg så samtidigt fortæller at den er både nem og hurtig at lave, så du da næsten allerede på vej i køkkenet ikke…?


Sprød vintersalat med rosenkål, æbler, bacon og appelsindressing1
Antal: 4 personer

Sprød vintersalat med rosenkål, æbler, bacon og appelsindressing

En sprød og farverig salat til jule – eller vinterbordet med rosenkål, grønkål, æbler, bacon og den skønneste appelsindressing.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 14 minutter

Ingredienser

  • 150 gram Bacon i tern
  • 250 gram Rosenkål
  • 2-3 blade Grønkål frisk,ca. 50 g. hakket grønkål, hvis du køber det klar til brug
  • 1 stk. Æble
  • 30 gram Parmesan friskrevet
  • 50 gram Hasselnødder

Appelsindressing

  • 1 deciliter Appelsinsaft cirka
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Sirup eller flydende honning
  • Salt og Peber lidt

Sådan gør du

  • Tænd for en pande og sæt bacon til stegning.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Skyl og snit rosenkålen helt fint – brug evt et mandolinjern eller skær tynde skiver med en skarp kniv. Start oppefra og kassér den hårde bund på rosenkålene.
  • Hak grønkålen helt fint med en skarp kniv.
  • Put rosenkål og grønkål i en skål, hæld dressing over og massér den ind i kålen – det gør det nemmere at tygge.
  • Skær æbler i små tern og vend i skålen sammen med parmesan og sprødstegt bacon.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande og top salaten med dem – servér.