Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sprød crispy kylling

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

18. november 2020
Saftig og sprød kylling. Her er jeg inspireret af de amerikanske sydstaters teknikker og sågar lidt KFC/Kentucky Fried Chicken. Første gang jeg fik øjnene op for at bruge kærnemælk sammen med kylling var...

Opskrift på sprød crispy kylling

Saftig og sprød kylling.

Jeg indrømmer gerne at jeg har forkærlighed for friturestegt mad og især kylling.

Her er jeg inspireret af de amerikanske sydstaters teknikker og sågar lidt KFC/Kentucky Fried Chicken.

Første gang jeg fik øjnene op for at bruge kærnemælk sammen med kylling var da jeg læste denne opskrift. Det har jeg gjort utallige gange siden.

Opskriften her kan du bruge til alle udskæringer fra kyllingen, lige fra brystet, inderfilet osv.

Jeg foretrækker at bruge lårene, fordi jeg synes at det er den saftigste del af kyllingen.

Hjemme hos os køber vi typisk hele kyllinger og parterer dem. Vi beholder gerne skindet på brysterne, men ellers trækker vi skindet af og tilbereder det for sig selv. Det f.eks. super lækkert oven på tarteletter, hvor vi også typisk bruger skroget fra kyllingerne. Over- og underlår plejer vi at pakke i samme frysepose, mens inderfileterne samles for sig selv.

Typisk får jeg ideen til fried chicken når vi har en kærnemælk der synger på sidste vers, så vi undgår madspild.

Sprød crispy kylling


Antal: 3 personer

Sprød crispy kylling

Saftig og sprød kylling. Her er jeg inspireret af de amerikanske sydstaters teknikker og sågar lidt KFC/Kentucky Fried Chicken. Første gang jeg fik øjnene op for at bruge kærnemælk sammen med kylling var...
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret, Snack
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 5 minutter

Grej

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingelår både over- og underlår
  • 1 liter Kærnemælk
  • Krydderier cayennepeber, chili, tabasco
  • 500 gram Hvedemel
  • Krydderier salt, peber, paprika, cayennepeber, løgpulver, hvidløgspulver

Sådan gør du

  • Fjern benene fra kyllingestykkerne og skær det hele i mundrette størrelser, på cirka 2 x 3 cm (det kommer sig ikke så nøje størrelsen).
  • Bland cayennepeber, chilipulver og en smule tabasco sauce i kærnemælken og hæld det over kyllingen. Alt kyllingen skal være dækket af mælken. Blandingen er med til at mørne kyllingestykkerne, så de bliver endnu mere saftig. Sæt skålen/bøtten i køleskabet.
  • Nu er det blot din egen tidslogistik der skal gå op. Lad kyllingen være i blandingen i alt fra 6 til 24 timer. Jeg plejer typisk at lægge dem i kærnemælken om aftenen og så spise det dagen efter til aftensmad. 
  • Tænd din frituregryde eller varm smagsneutral olie op i en gryde til 180 grader.
  • Kom mel, salt, peber, paprika, cayennepeber, løgpulver og hvidløgspulver i en bøtte med låg.
  • Tag kyllingen op af kærnemælken og kør den gerne lidt op ad kanten, så en del af kærnemælken ryger tilbage i skålen.
  • Kom cirka halvdelen af kyllingen i melblandingen.
  • Sæt låg på og ryst det hele godt rundt.
  • Kom kyllingestykkerne i den varme olie og tilbered dem i cirka 4-5 minutter. De skal blive sprøde hele vejen rundt.
  • I mellemtiden gentager du processen med resten af kyllingen - kom det i melblandingen, ryst godt rundt og en tur i den varme olie.
  • Jeg serverede retten med coleslaw, brød og en chilimayonnaise.