Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. april 2024
Spinatpandekager er både sunde, nemme og mættende og måske en af favoritterne på bordet herhjemme. Drengene synes det er sjovt med den grønne farve, og jeg må da også sige, at det ser både godt ud og smager herligt!
Spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping

Opskrift på spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping

Madpandekager smager helt fantastisk og har uanede muligheder for at variere fyldet du putter indeni. Her har jeg lavet madpandekager med spinat, fyldt dem med spicy oksekød og toppet med hytteost, friske tomater og oliven – et mix der bare sidder lige i øjet.

Spinatpandekager er både sunde, nemme og mættende og måske en af favoritterne på bordet herhjemme. Drengene synes det er sjovt med den grønne farve, og jeg må da også sige, at det ser både godt ud og smager herligt!

Spinatsmagen i pandekagerne er på ingen måde overdøvende. Du fornemmer den lige, hvilket klæder retten super godt, men ellers er pandekagerne ret neutrale i smagen, hvilket jo er genialt, når man gerne vil have noget krydret fyld indeni, der gerne må træde frem. Ønsker du mere smag i pandekagerne, putter du bare nogle flere krydderier eller krydderurter i. Udgaven her er ret alsidig og passer til langt det meste fyld, men der er rig mulighed for, at præge spinatpandekagerne præcis som du synes.


Spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping
Antal: 4 personer

Spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping

Spinatpandekager er både sunde, nemme og mættende og måske en af favoritterne på bordet herhjemme. Drengene synes det er sjovt med den grønne farve, og jeg må da også sige, at det ser både godt ud og smager herligt!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Spinatpandekager

  • 75 gram Frisk spinat
  • 3 stk. Æg
  • 4 deciliter Mælk
  • 150 gram Hvedemel
  • 1/2 tsk. Salt
  • Peber lidt
  • Smør til stegning

Fyld

  • 400 gram Hakket oksekød
  • 1 stk. Løg
  • 3 stk. Gulerødder
  • 1 stk. Gul peberfrugt
  • 1/2 dåse Hakket Tomater
  • 1 stk. Chili lille rød chilifrugt
  • 2 1/2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1/4 tsk. Muskatnød
  • 1/4 tsk. Spidskommen
  • 1/2 tsk. Stødt koriander
  • 1 håndfuld Revet ost

Topping

  • 100 gram Hytteost
  • 8-10 stk. Cherrytomater skåret i halve
  • oliven Grønne

Sådan gør du

Spinatpandekager

  • Put alle ingredienser til pandekagerne i en blender og blend til en glat masse.
  • Steg pandekagerne i lidt smør

Fyld

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak dit løg fint og svits det i en gryde i lidt smør. Når løgene er bløde, tilsætter du kødet og lader det brune med.
  • Riv gulerødderne og skær peberfrugen i tern, tilføj til gryden. Steg med et par minutter.
  • Put nu de resterende ingredienser til fyldet i gryden, rør godt og lad det simre 5 minutter.