Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

SPARERIBS SOUS VIDE, 36 timers tilberedning

Food N FunFood N' Fun

Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken. Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes. Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun. En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.

5. september 2018
De bedste spareribs jeg nogensinde har smagt: Tilberedt i 36 timer i sous vide for derefter at få en barbecue marinade og en tur i ovnen.

Opskrift på spareribs sous vide, 36 timers tilberedning

Sommeren 2005, hvor jeg slog mine folder som soldat ved Livgarden i København, var vi indlogeret på Rosenborg Slot med Kongens Have og Nørreport Station som nærmeste naboer.
Vi boede lige ud til Gothersgade, en gade, der vrimlede med store og små caféer og restauranter. Men særlig én fik vores kærlighed at føle, “O’s American Breakfast & Barbecue“.
På denne lille, hyggelig café kunne man få iskolde” 5 dollar shakes” i metalkrus og ikke mindst noget nær de bedste spareribs, jeg nogensinde har smagt. Serveret med hjemmelavet cornbread var det et måltid, der slog alt. Manden med den amerikanske accent bag disken havde et slogan om sine ribs; “Fingerlicking good, wipe it off your face when you are done

Ribs2

Efter mange forsøg gennem årene, og med introduktionen af Sous Vide, er jeg ved at være i mål. Jeg er personligt landet på 36 timer ved 63°C. Det giver kød, der slipper benene men stadig har et godt bid. Jeg har lavet en videogennemgang af denne tilberedning i klippet lige herunder. Håber, I vil kigge forbi og støtte min kanal. Det er et lille hobbyprojekt, så alle likes, kommentarer og ikke mindst abonnementer tages imod med kyshånd – tak.


Køb lækre spareribs hos vores sponsor Mr. Beef her.

MrBeef sponsorAntal: 4 personer

SPARERIBS SOUS VIDE, 36 timers tilberedning

De bedste spareribs jeg nogensinde har smagt: Tilberedt i 36 timer i sous vide for derefter at få en barbecue marinade og en tur i ovnen.
Forfatter: Food N' Fun
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 day 12 timer

Ingredienser

 • 4 stk. Kamben Jeg køber mine frosne ved Slagter Theilgaard, 10kg pr kasse.
 • 7 deciliter DryRub Se opskriften herunder

DryRub

 • 6 spsk. Brun farin
 • 3 spsk. Paprika
 • 3 spsk. Salt
 • 3 spsk. Peber stødt, sort
 • 2 spsk. Hvidløgspulver
 • 2 spsk. Løgpulver

Sådan gør du

 • Sæt Sous Viden på 63°C. Jeg bruger her en helt stor flamingokasse, fordi jeg godt kan lide at lave mine ribs i fuld længde - så fylder de lidt. Jeg modtager mine ribs frosne, og ved denne tilberedning ville jeg se, om de kan laves direkte fra frost. Første udfordring var at fjerne den hinde, der sidder bag på en række kamben. Jeg vidste ikke, om det var en mulighed, når benene var frosne, men det gik overraskende let. 
 • Når dette er gjort, skal benene have en god omgang DryRub. Dette er normalt let at få til at sætte sig på benene, men de frosne tager ikke så nemt imod krydderiblandingen. Det skulle vise sig, at nu benene skulle vakuumeres, gjorde dette ikke det store. Opskrift på min DryRub: 6 spsk brun farin, 3 spsk paprika, 3 spsk salt, 3 spsk stødt peber, 2 spsk hvidløgspulver, 2 spsk løgpulver, Bland det hele sammen og fordel det på benene, hæld evt. lidt ekstra i posen inden vakuum. Gem gerne lidt ekstra til efter Sous Vide. Når du har tilføjet din DryRub skal benene vakuumeres. Du kan med fordel gøre det to gange når du arbejder med ben, da de skarpe kanter kan risikere at skære hul i posen.
 • Sæt de vakuumerede ben over ved 63°C i 36 timer og sæt dig i sofaen og slap af :-)36 timer senere er dine kamben klar. De skal dog lige have det sidste for at komme helt op at ringe. Pak benene ud, giv dem lidt mere DryRub og pensl dem nu i barbecue. Jeg har en absolut favorit, som jeg selv laver. Opskriften kommer op her på siden, når den er klar.
 • Et godt lag barbecue på begge sider og så direkte i en brandvarm ovn, ca. 10-15 minutter. DryRubben, som indeholder brun farin og den glacede barbecue begynder nu at karamellisere og blive vanvittig lækker.Tag benene ud, når de er boblet op og evt. har fået lidt stegeskorpe.Dine ben er nu klar til anretning og fortæring - "Fingerlicking good, wipe it off your face when you are done".
 • Kan serveres med coleslaw, cornbread, fritter eller som tilbehør til andre retter. Jeg ved, at mine er gode til Super Bowl sammen med mine Roethlisburgers slider-edition. Velbekomme! Stil endelig spørgsmål herunder eller i kommentarfeltet ved Youtube-videoen længere oppe. Tak 🙂