Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Spaghetti med kødboller

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

28. maj 2018

Opskrift på spaghetti med kødboller

Lady og Vagabonden gjorde denne ret verdensberømt og den er elsket af alle, både store som små. Vores opskrift kan laves på under 30 minutter og smager lækkert. En perfekt hverdagsret i en travl familie.


Antal: 4 Portioner

Spaghetti med kødboller

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Krydderier Salt og peber
  • Krydderurter Oregano og basilikum. Tørret kan også sagtens bruges
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 stk. Løg
  • 2 can Hakket Tomater
  • 1 tsk. Olivenolie
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Hvidløg
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike
  • 500 gram Spaghetti
  • Salt
  • Parmesan Frisk
  • Basilkum Frisk

Sådan gør du

  • Tomatsovs

    Sovsen laves ved at først stege de finhakkede løg og hvidløg i olivenolie for derefter at tilsætte hvidvinen. Har du ikke hvidvin, så brug f.eks. rødvin. Når vinen er næsten fordampet, tilsæt så de hakkede tomater og lad det simre i 5-10 minutter. Derefter tilsættes fløden og lad det igen simre i et par minutter. Smag til med salt, peber, sukker, citronsaft og eddike (f.eks. balsamico).
     

    Kødboller

    Start med at hakke løget og hvidløget fint. Blancher hurtigt din oregano og basilikum, hvis du bruger friske krydderurter.
    Kødbollerne laves at blande oksehak med oregano, basilikum, salt, peber, hvidløg, revet løg - trillet til små søde kugler.
    De skal tilberedes i ovnen i 15 minutter og derefter ned i den lækre varme tomatsovs.
     

    Spaghetti

    Kog din spaghetti efter posens anvisninger i rigeligt salt.
    Vi beregner typisk 125 gram pr. person.
     

    Servering

    Placer spaghettien i bunden af tallerkenen og hæld tomatsovsen med kødboller henover.
    Derefter riv rigelige mængder frisk parmesan og en masse frisk basilikum henover.
    Spaghetti med kødboller

Noter

I stedet for hakket tomater kan du også bruge passata.