x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sous vide pure

PER ASMUSSEN | 5. juli 2019

Sous vide pure lavet på knoldselleri. Knoldselleri-puré er et helt klassisk og alsidigt tilbehør, der ofte serveres på diverse restauranter.

Men hvorfor egentlig ikke tage den til sig i sin egen madlavning? Den er såre simpel at gå til, og så er knoldselleri-puré perfekt til et godt stykke kød og meget andet.

Der er næsten ikke det, man ikke kan tilberede med sous vide-metoden, så undrer nok de færreste, at jeg også tilbereder min puré på denne måde.

Her kan du se, hvordan du bærer dig ad med at tilberede en skøn, blød puré, der giver måltidet et sidste løft.


Sous vide pure

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 200 gram Knoldselleri kan også udskiftes med blomkål eller køre 100 gram af hver
  • 25 gram Smør
  • 1 deciliter Fløde Mængden kan variere
  • 1 deciliter Sødmælk Mængden kan variere
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft og eddike

Sådan gør du

    1. Tag et skærebræt og en kniv,
    2. Fjern skrællen fra knoldsellerien og skær den ud i mindre tern på cirka 3-4 centimeter.
    3. Kom stykkerne i en vakuumpose med smørret.
    4. Vakuumpak posen.
    5. Kom posen i din sous vide.
    6. Tilbered det i 90 minutter ved 86 grader.
    7. Tag posen op af din sous vide.
    8. Åbn vakuumposen.
    9. Kom knoldsellerien i blenderen med en 1/2 dl fløde og 1/2 dl sødmælk.
    10. Blend.
    11. Tilsæt en smule fløde og mælk ad gangen indtil pureen er glat og flot.
    12. Hæld pureen over i en lille kasserolle og sæt den på komfuret.
    13. Lun den op under omrøring.
    14. Smag til med salt og peber.
    15. Servér.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.