Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sous vide hummerhale

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

7. juni 2019
Serveret med asparges med dildmayo og saltmandler

Opskrift på sous vide hummerhale

Uimodståelige hummerhaler i sous vide!

Hummerhaler er en delikatesse, og sæsonen for hummer er i fuld gang! Den danske hummersæson går nemlig helt fra april til oktober måned.

Vi har opskriften fra bogen: “Sous vide 2.0 – Opskrifter, teknik, tips og tricks” hvor forfatteren Karsten Tangaard siger følgende om opskriften:

“I denne forret har hummerhalen en sød og stærk smag af hav og skaldyr, som suppleres af aspargesenes sødme, salt knas fra nødder og parmesanflager.

Det bindes sammen af fedmen fra mayonnaisen. Friskt eller ristet brød giver ekstra sprødhed og fylde.”


Antal: 4 personer

Sous vide hummerhale

Serveret med asparges med dildmayo og saltmandler
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Hummerhale
  • 80 gram Mandler Eller cashewnødder. Ristede i olie, saltede og hakket groft.
  • 50 gram Mayonnaise
  • 10 gram Dild Finthakket
  • 150 gram Asparges
  • 40 gram Parmesan
  • 4 skiver Brød Kan udelades

Sådan gør du

  • Tilbered asparges.
  • Tilbered hummerhalerne efter smag (her er brugt 60°/0:25)
  • Rør dilden i mayonnaisen og smag til med citronsaft.
  • Grill aspargesene 30 sek. på en ultravarm grillpande.
  • Rist evt. hummerhalerne meget kort ved middel varme i lidt smør.
  • Anret og høvl parmesanspåner over.

Noter

ANDRE SERVERINGSFORSLAG
• Hummerhale-cocktail på toast.
• Terrin med hakkede æggehvider, krydderurter, tomatconcassé og aspargesstykker i gele af hummerfond.
• Kolde med en dressing af olie, citronsaft, chili og hvidløg.
• Kolde med en stærk sauce med citron, tomatpure og chili, evt. revet peberrod.
• Tomattern og sauce af kokosmælk.
• Æggepasta vendt i indkogt hummerfond og flødestuvede porrestykker.