Opskrift på sort burger (halloween burger)
Når der skal fejres Halloween, så skal det gøres med stil. Det betyder, at der skal lines op med slik, snacks og anden (u)hyggelig mad.
Når jeg tænker “Halloween”, så tænker jeg primært farver som sort, orange og rød. Og dét kommer også til udtryk i disse farligt gode Halloween-agtige burgere, som jeg har lavet!
Fyldt med blandt andet cremet græskarpuré og sprøde, syltede græskar, sprøde løgringe, og sprød bacon – ej at forklemme hakkedrengen!
Selvom burgerbollen er sort, så smager den akkurat som en “ganske almindelig” lækker brioche burgerbolle skal!
Sort Halloween Burger opskrift

Sort Burger (Halloween Burger)
Ingredienser
Sort brioche burgerbolle
- 1 Burgerbolle find link til opskrift i vejledningen
Burgerbøf
- 100 gram Hakket Oksekød
- 1 skiver Cheddar ost eller anden ost
Løgringe
- Olie smagsneutral, til fritering
- 1 Løg 1 stort
- 1 deciliter Hvedemel
- 1 deciliter Øl
- 0.5 tsk. Bagepulver
- Salt fra kværn
- Mel lidt ekstra til paneringen
Burgerfyld
- 2 spsk. Pure find link til opskrift i vejledningen
- 3 skiver Syltede græskar find link til opskrift i vejledningen
- 3 skiver Tomater
- Krølsalat eller lignende
- Ketchup
- 1 skiver Bacon find link til opskrift i vejledningen
Sådan gør du
Sort brioche burgerbolle
Burgerbøf
- Rul kødet til en kugle og sørg for at det er taget ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal steges.
- Steg baconen sprød på en tør pande. Placér det på fedtsugende papir og skru helt op på max. på panden.
- Krydr kødet med salt og peber på den ene side.
- Placer kødet på panden. Hvis du laver flere bøffer ad gangen, placeres de med godt med mellemrum imellem.
- Tryk bøffen flad, gerne med noget tungt, for eksempel en anden pande, gryde, et fad eller lignende. Nøglen er at få så meget af bøffen som overhoved muligt trykket flad - hold gerne presset på kødet i 1 minut.
- Steg bøffen i 3 minutter og vend den. Placér igen panden/gryden/fadet ovenpå bøffen, så bøffen ikke "hæver" op det første minut.
- Fjern panden/gryden/fadet og læg en skive ost ovenpå bøffen, så den kan smelte stille og roligt. Denne gang glemte jeg at komme osten på den varme bøf, hvorfor den ikke smeltede - men det er helt klart mest lækkert, at lægge osten på bøffen, mens bøffen ligger og steger på panden.
- Giv bøffen 2 minutter mere og tag så bøffen af panden.
- Lad bøffen hvile på en tallerken eller et spækbræt i et par minutter.
Løgringe
- Opskriften giver 10 - 12 sprøde løgringe, men jeg bruger kun to løgringe til en burger.
- Hæld olien i en gryde og varm den op til mellem 180 og 190 grader. Brug et stegetermometer til at styre temperaturen og husk endelig at være forsigtig, når du arbejder med rygende varm olie. Husk at eventuelle flammer ikke må slukkes med vand - kvæl i stedet flammerne ved at dække gryden til.
- Kom hvedemel, bagepulver, salt og øl i en skål og rør det sammen.
- Kom den ekstra mel i en anden skål.
- Skær løget ud i skiver på 1 centimeters tykkelse og tryk de inderste, mindre ringe ud - gem disse til at bruge i en anden sammenhæng, så der ikke er noget der går til spilde (stop madspild! 😉
- Kom først løgringene over i skålen med den ekstra mel og vend dem godt rundt.
- Brug en gaffel eller en kødnål til at flytte én løgring ad gangen, først over i blandingen af mel og øl og derefter over i den nu brandvarme olie. Fritér cirka en tredjedel af løgringene i olien ad gangen.
- Lad løgringene fritere indtil de er sprøde. Det tager cirka 5 minutters tid.
- Læg de færdige løgringe over på et par stykker køkkenrulle, som kan suge den overskydende olie. Kværn lidt salt udover løgringene.
- Gentag processen indtil alle løgringene er færdige.
Burgerfyld
- Nu skal burgeren samles.
- Skær burgerbollen over i to halve.
- Smør græskarpuréen på underbollen.
- Læg derefter salat, bøf, sprød bacon og tomatskiver ovenpå.
- Kom lidt ketchup ovenpå tomaterne.
- Placér derefter løgringene, efterfulgt af syltet græskar.
- Læg overbollen på toppen og servér.