Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sort Burger (Halloween Burger)

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

11. oktober 2019

Opskrift på sort burger (halloween burger)

Når der skal fejres Halloween, så skal det gøres med stil. Det betyder, at der skal lines op med slik, snacks og anden (u)hyggelig mad.

Sort Burger (Haloween Burger)

Når jeg tænker “Halloween”, så tænker jeg primært farver som sort, orange og rød. Og dét kommer også til udtryk i disse farligt gode Halloween-agtige burgere, som jeg har lavet!

Sort Burger (Haloween Burger)

Fyldt med blandt andet cremet græskarpuré og sprøde, syltede græskar, sprøde løgringe, og sprød bacon – ej at forklemme hakkedrengen!

Selvom burgerbollen er sort, så smager den akkurat som en “ganske almindelig” lækker brioche burgerbolle skal!

 

Sort Halloween Burger opskrift

Sort Burger (Haloween Burger)


Antal: 1 burger

Sort Burger (Halloween Burger)

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Sort brioche burgerbolle

  • 1 Burgerbolle find link til opskrift i vejledningen

Burgerbøf

  • 100 gram Hakket Oksekød
  • 1 skiver Cheddar ost eller anden ost

Løgringe

  • Olie smagsneutral, til fritering
  • 1 Løg 1 stort
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Øl
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • Salt fra kværn
  • Mel lidt ekstra til paneringen

Burgerfyld

  • 2 spsk. Pure find link til opskrift i vejledningen
  • 3 skiver Syltede græskar find link til opskrift i vejledningen
  • 3 skiver Tomater
  • Krølsalat eller lignende
  • Ketchup
  • 1 skiver Bacon find link til opskrift i vejledningen

Sådan gør du

Sort brioche burgerbolle

Burgerbøf

    1. Rul kødet til en kugle og sørg for at det er taget ud af køleskabet minimum 30 minutter før det skal steges.
    2. Steg baconen sprød på en tør pande. Placér det på fedtsugende papir og skru helt op på max. på panden.
    3. Krydr kødet med salt og peber på den ene side.
    4. Placer kødet på panden. Hvis du laver flere bøffer ad gangen, placeres de med godt med mellemrum imellem.
    5. Tryk bøffen flad, gerne med noget tungt, for eksempel en anden pande, gryde, et fad eller lignende. Nøglen er at få så meget af bøffen som overhoved muligt trykket flad - hold gerne presset på kødet i 1 minut.
    6. Steg bøffen i 3 minutter og vend den. Placér igen panden/gryden/fadet ovenpå bøffen, så bøffen ikke "hæver" op det første minut.
    7. Fjern panden/gryden/fadet og læg en skive ost ovenpå bøffen, så den kan smelte stille og roligt. Denne gang glemte jeg at komme osten på den varme bøf, hvorfor den ikke smeltede - men det er helt klart mest lækkert, at lægge osten på bøffen, mens bøffen ligger og steger på panden.
    8. Giv bøffen 2 minutter mere og tag så bøffen af panden.
    9. Lad bøffen hvile på en tallerken eller et spækbræt i et par minutter. 
     

Løgringe

  • Opskriften giver 10 - 12 sprøde løgringe, men jeg bruger kun to løgringe til en burger.
    1. Hæld olien i en gryde og varm den op til mellem 180 og 190 grader. Brug et stegetermometer til at styre temperaturen og husk endelig at være forsigtig, når du arbejder med rygende varm olie. Husk at eventuelle flammer ikke må slukkes med vand - kvæl i stedet flammerne ved at dække gryden til.
    2. Kom hvedemel, bagepulver, salt og øl i en skål og rør det sammen.
    3. Kom den ekstra mel i en anden skål.
    4. Skær løget ud i skiver på 1 centimeters tykkelse og tryk de inderste, mindre ringe ud - gem disse til at bruge i en anden sammenhæng, så der ikke er noget der går til spilde (stop madspild! 😉
    5. Kom først løgringene over i skålen med den ekstra mel og vend dem godt rundt.
    6. Brug en gaffel eller en kødnål til at flytte én løgring ad gangen, først over i blandingen af mel og øl og derefter over i den nu brandvarme olie. Fritér cirka en tredjedel af løgringene i olien ad gangen.
    7. Lad løgringene fritere indtil de er sprøde. Det tager cirka 5 minutters tid.
    8. Læg de færdige løgringe over på et par stykker køkkenrulle, som kan suge den overskydende olie. Kværn lidt salt udover løgringene.
    9. Gentag processen indtil alle løgringene er færdige.
     

Burgerfyld

  • Nu skal burgeren samles.
    1. Skær burgerbollen over i to halve.
    2. Smør græskarpuréen på underbollen.
    3. Læg derefter salat, bøf, sprød bacon og tomatskiver ovenpå.
    4. Kom lidt ketchup ovenpå tomaterne.
    5. Placér derefter løgringene, efterfulgt af syltet græskar.
    6. Læg overbollen på toppen og servér.
    Sort Burger (Haloween Burger)

Noter