
Opskrift på sommergryde
Dejlig krydret gryderet uden kød.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn hverdagsmad“, hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:
“Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter. Her bliver de med deres jordagtige, næsten metalliske, smag modsvaret af de søde tomater og krydderierne. Jeg laver ofte den her ret, når mine tomater er overmodne og synger på sidste vers.”

Sommergryde
Ingredients
- 2 stk. Bøftomater
- 2 stk. Tomater grønne
- 2 stk. Tomater gule
- 6 stk. Beder bladbeder, regnbuefarvede, blade og stilke
- 1 stk. Squash
- 3 spsk. Solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
- 3 fed Hvidløg hakkede
- 2 stk. Skalotteløg hakkede
- 1 stk. Chili grøn, skåret i tynde skiver
- 1 spsk. Korianderfrø
- 3 spsk. Frisk ingefær skrællet og fintrevet
- Flagesalt
- Peber friskkværnet
Tilbehør
- Ris kogte, eller kogte kerner eller fladbrød
Instructions
- Skær tomaterne i store tern. Hak bladbedernes blade og stængler groft.
- Skær squashen i kvarter på langs, og skær dem derefter i skiver.
- Kom olien i en sauterpande over middelvarme, og sauter hvidløg, skalotteløg, chili, korianderfrø og ingefær i 3-4 minutter.
- Tilsæt squashene, og lad det simre i 3 minutter.
- Tilsæt derefter tomater og bladbedestængler, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.
- Tilsæt derefter bladbedebladene, og lad dem falde sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Server retten varm med kogte ris, kogte kerner eller fladbrød.