Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sommergryde

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

20. maj 2021
Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter.

Opskrift på sommergryde

Dejlig krydret gryderet uden kød.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøn hverdagsmad“, hvor forfatteren Trine Hahnemann skriver følgende om opskriften:

“Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter. Her bliver de med deres jordagtige, næsten metalliske, smag modsvaret af de søde tomater og krydderierne. Jeg laver ofte den her ret, når mine tomater er overmodne og synger på sidste vers.”


Servings: 4 personer

Sommergryde

Krydrede gryderetter kan man spise hele året, og bladbeder, der kan fås i så smukke farver om sommeren, er så velegnede i den slags retter.
Author: Gyldendal
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredients

  • 2 stk. Bøftomater
  • 2 stk. Tomater grønne
  • 2 stk. Tomater gule
  • 6 stk. Beder bladbeder, regnbuefarvede, blade og stilke
  • 1 stk. Squash
  • 3 spsk. Solsikkeolie eller anden smagsneutral olie
  • 3 fed Hvidløg hakkede
  • 2 stk. Skalotteløg hakkede
  • 1 stk. Chili grøn, skåret i tynde skiver
  • 1 spsk. Korianderfrø
  • 3 spsk. Frisk ingefær skrællet og fintrevet
  • Flagesalt
  • Peber friskkværnet

Tilbehør

  • Ris kogte, eller kogte kerner eller fladbrød

Instructions

  • Skær tomaterne i store tern. Hak bladbedernes blade og stængler groft.
  • Skær squashen i kvarter på langs, og skær dem derefter i skiver.
  • Kom olien i en sauterpande over middelvarme, og sauter hvidløg, skalotteløg, chili, korianderfrø og ingefær i 3-4 minutter.
  • Tilsæt squashene, og lad det simre i 3 minutter.
  • Tilsæt derefter tomater og bladbedestængler, og lad retten simre i yderligere 10 minutter.
  • Tilsæt derefter bladbedebladene, og lad dem falde sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server retten varm med kogte ris, kogte kerner eller fladbrød.