x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Sojamarineret laks med honning

SPONSORERET INDHOLD | 19. november 2020

Få en lækker og god tur imod det asiatiske køkken, med en laks glaseret i en soja/honningmarinade.

Retten er fyldt med klassiske smage så som chili, lime og koriander, der spiller super godt sammen med laks og vilde ris.

 


Sojamarineret laks med honning

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 22 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Sponsoreret indhold

Ingredienser

Ris

  • 100 gram Ris vilde basmati
  • Salt
  • 250 milliliter Vand

Glace

  • 25 gram Honning
  • 25 gram Ketchup
  • 250 gram Laks
  • 25 milliliter Sojasauce
  • 0.5 stk. Chili

Grønt

  • 1 stk. Lime
  • 1 stk. Gulerod
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Forårsløg
  • 1 package Koriander med stilk

Sådan gør du

Ris

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft (eller 220 grader almindelig ovn).
    Kom ris, vand og en smule salt i en lille gryde.
    Bring det i kog.
    Når det koger, skrues der ned for blusset og der skal sættes låg på.
    Lad det koge i 10 minutter.
    Fjern gryden fra blusset og lad risene stå og hvile i 12 minutter.
     

Glace

  • Del din halve chili på langs. Kasser kernerne og hak den fint.
    Find en lille skål og bland det hakkede chili sammen med sojasauce, ketchup og honning.
     

Laks

  • Tag skindet af laksefileten. 
    Kom den i et ildfast fad og hæld glacen henover. Alt kødet skal have fået glace henover.
    Bag den i ovnen i 8-10 minutter, afhængig af højden på fisken.
     

Grønt

  • Riv gulerodden groft.
    Finhak koriander og forårsløget.
    Skær lime i både.
    Skær peberfrugterne i tern på cirka én cm.
     

Samling

  • Bland grønt (dog kun halvdelen af korianderen) og ris i en stor skål.
    Tilsæt en smule olivenolie, salt, peber og evt. lidt citronsaft.
    Rør det hele godt rundt.
     

Servering

  • Server retten i dybe tallerkener.
    Kom risblandingen i bunden, fisken ovenpå og drys koriander og chili henover.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Annoncørbetalt. Skriv til os på per@gastrofun.dk hvis du er interesseret i at annoncere selv.

Find flere opskrifter og madinspiration her hos Hellofresh.dk.