Opskrift på sojamarineret laks med honning
Få en lækker og god tur imod det asiatiske køkken, med en laks glaseret i en soja/honningmarinade.
Retten er fyldt med klassiske smage så som chili, lime og koriander, der spiller super godt sammen med laks og vilde ris.

Servings: personer
Sojamarineret laks med honning
Ingredients
Ris
- 100 gram Ris vilde basmati
- Salt
- 250 milliliter Vand
Glace
- 25 gram Honning
- 25 gram Ketchup
- 250 gram Laks
- 25 milliliter Sojasauce
- 0.5 stk. Chili
Grønt
- 1 stk. Lime
- 1 stk. Gulerødder
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 1 stk. Forårsløg
- 1 pakke Koriander med stilk
Instructions
Ris
- Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft (eller 220 grader almindelig ovn). Kom ris, vand og en smule salt i en lille gryde. Bring det i kog. Når det koger, skrues der ned for blusset og der skal sættes låg på. Lad det koge i 10 minutter. Fjern gryden fra blusset og lad risene stå og hvile i 12 minutter.
Glace
- Del din halve chili på langs. Kasser kernerne og hak den fint. Find en lille skål og bland det hakkede chili sammen med sojasauce, ketchup og honning.
Laks
- Tag skindet af laksefileten. Kom den i et ildfast fad og hæld glacen henover. Alt kødet skal have fået glace henover. Bag den i ovnen i 8-10 minutter, afhængig af højden på fisken.
Grønt
- Riv gulerodden groft. Finhak koriander og forårsløget. Skær lime i både. Skær peberfrugterne i tern på cirka én cm.
Samling
- Bland grønt (dog kun halvdelen af korianderen) og ris i en stor skål. Tilsæt en smule olivenolie, salt, peber og evt. lidt citronsaft. Rør det hele godt rundt.
Servering
- Server retten i dybe tallerkener. Kom risblandingen i bunden, fisken ovenpå og drys koriander og chili henover. Velbekomme.