x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Smørrebrød med fiskefilet og rejer

BENJAMIN | 31. oktober 2019

Er der et smørrebrød, RIGTIG mange af os rækker ud efter som det første, så må det være den med paneret fiskefilet og “remo”.

Eller den med æg og rejer, bevares.

Jeg har prøvet adskillige gange efterhånden, at der ikke er nok fiskefileter eller rejemadder til alle omkring bordet. Det har været et klassisk scenarie, når smørrebrødet er bestilt udefra.

Og, ja, så må man jo blive enige om, hvem der skal have hvilken.

Nu vil jeg ikke gå så vidt som til at sige, at man næsten kan komme på krigsstien, men personligt er jeg nu ikke den første til at melde mig på den med rullepølse.

Ikke at rullepølsen er kedelig, men alt er jo som bekendt relativt. Og folk føler måske, de får mere valuta for pengene på enten æg og rejer, fiskefileten eller den gode gamle roastbeef.

Den vogn er jeg med på.

Der er dog også mange andre gode, klassiske smørrebrød derude, for eksempel Dyrlægens natmad og Sol over Gudhjem.

Men tilbage til fiskefileten! Den er altså en sikker vinder. Og så har jeg trods alt lært, at jeg bestemt ikke skal gå ned på “den med fiskefilet”, når jeg selv serverer smørrebrød 😉

Og for at varme op til den kommende julefrokostsæson lavede jeg et par smørrebrød med paneret fiskefilet til min kone og mig.

Smørrebrød med fiskefilet og rejer opskrift


Smørrebrød med fiskefilet og rejer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Benjamin

Ingredienser

  • 2 stk. Rødspættefilet ferske
  • 300 gram Rugmel
  • 2 spsk. Olie smagsneutral
  • 1 tsk. Salt
  • 2 knsp. Peber
  • 2 stk. æggehvider
  • 2 loaf Rugbrød
  • Smør til rugbrødet, mængde efter temperament
  • 2 spsk. remoulade
  • 6 skiver Citron tynde
  • 6-8 stk. Rejer fra frost
  • 2 blade Krølsalat
  • Dild
  • 2 Cherrytomater fx cherryblommetomater

Sådan gør du

    1. Læg rejerne til optøning og lad dem ligge på et rent klæde/viskestykke til afdrypning.
    2. Optø ligeledes rødspættefileterne, såfremt de er frosne, og sørg for at de er duppet lidt tørre.
    3. Sæt en stegepande på komfuret og tænd på middelvarme.
    4. Hæld olie på panden.
    5. Tag to flade tallerkener frem.
    6. Hæld æggehviderne på den ene tallerken og en blanding af rugmel, salt og peber på den anden.
    7. Start med den ene rødspættefilet: Vend den først i æggehvide og derefter i rugmel. Sørg for at rugmelet er "klappet" godt fast på begge sider.
    8. Læg den panerede rødspættefilet på panden, når den er blevet varm. Her skal den steges lækkert gylden og sprød i to minutter på hver side. I mellemtiden kan du gentage processen på den resterende rødspættefilet.
    9. Smør rugbrødet med et lag smør.
    10. Læg et blad krølsalat ovenpå hver rugbrødsskive.
    11. Læg de lune, panerede rødspættefileter ovenpå salaten.
    12. Tilføj en klat remoulade og pynt med tynde skiver af citron, de optøede rejer, dild og halverede cherrytomater.
    Velbekomme.

Noter

Du kan også bruge torskefilet i stedet for rødspætte.

Om forfatteren