Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Skaldyrsrisotto

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

8. april 2019

Opskrift på skaldyrsrisotto

Her får du opskriften på en italiensk klassiker – en lækker, cremet risotto. I denne version er den serveret med skaldyr i form af kammuslinger, jomfruhummerhaler og jordskokkechips. 

Retten blev til efter en inspirerende tur på Ingerslev Boulevard, hvor både fiskehandleren og grønthandleren gav masser af gode tips og tricks. Du får med andre ord en ret, der bare emmer af kvalitetsråvarer og gode smage. 

Herunder kan du læse, hvordan skaldyrsrisotten er sat sammen, og hvordan du går til hver enkelt del af retten. Selvom der er mange elementer i denne ret, så skal de ikke tilberedes så længe – derfor er det vigtigt at have de enkelte dele klar. 

Buon appetito!


Antal: 2 Portioner

Skaldyrsrisotto

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Risotto

  • 1 stk. Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Jomfruolivenolie
  • 4 deciliter Risottoris
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 1 liter Hønsefond
  • Citronsaft
  • Balsamico
  • Salt og Peber
  • Parmesan
  • 20 gram Smør

Pandestegte kammuslinger

  • 6 stk. Kammuslinger
  • Salt
  • Sukker

Ovnstegt jomfruhummer

  • 2 stk. Jomfruhummerhaler
  • Salt og Peber
  • Olie Smagsnetutral

Jordskokkechips

  • 4 stk. Jordskokker
  • 0.5 liter Olie Smagsnetural olie
  • Flagesalt

Sådan gør du

Risotto

  • Hak løget og pres hvidløget.
    Varm olien op i en Sautérpande og svits løg og hvidløg. De skal bare blive bløde og ikke tage farve. 
    Tilsæt nu risottorisene og lad dem svitse sammen med løg og hvidløg i 1 minut.
    Hæld nu hvidvinen på, og lad det koge under omrøring til vinen er fordampet. 
    Tilsæt nu hønsefond lidt efter lidt, og lad risene absorbere væden, imens du rører. 
    Fortsæt med at tilføre mere hønsefond, til risene er aldente - det vil sige med bid. det tager omkring 25 minutter.
    Et par minutter før de er færdige, tilsætter du smør og friskrevet parmesan.
    Smag til med balsamico, citronsaft og salt og peber. 
    Ved servering fik de lidt mere friskrevet parmesan. Konsistensen skal være cremet, så risottoen løber lidt ud, når den serveres. 
     

Pandestegte kammuslinger

  • Dup de 6 kammuslinger tørre og drys dem med en smule fint salt og sukker
    Varm en pande op med ghee/klaret smør - her finder du opskriften og beskrivelsen på ghee. Alternativt kan du bruge en kombination af olie og smør. 
    Steg kammuslinger i 45 sekunder på den ene side og 20 sekunder på den anden side. 
     

Ovnstegte jomfruhummer

  • Fjern undersiden af jomfruhummerhalerne med en saks og krydr med salt og peber. Smør dem ind i smagsneutral olie. 
    Sæt kløerne fast i halerne, som vist på billedet herunder. Placér jomfruhummerne i et fad og steg dem i ovnen ved 225 grader varmluft i omkring 3,5-4 minutter.
    Herefter trækker du de tilberedte haler ud af skallen - sørg for at tarmen også bliver siddende i skallen. Hvis ikke, så skal den fjernes. 
     

Jordskokkechips

  • Skræl jordskokkerne og skær dem tyndt på et mandolinjern. Lad dem tørre på køkkenrulle uden at de rør hinanden. Læg jordskokkerne i pres med yderligere køkkenrulle og et tungt ildfast fad ovenpå. 
    I mellemtiden varmer du smagsneutral olie op i en gryde til 150 grader. 
    Læg 4-5 chips i gryden ad gangen - lægger du for mange i, vil temperaturen falde.
    Når det stopper med at boble/syde omkring jordskokkerne, så er de klar til at tages op. 
    Placér dem på køkkenrulle og drys med salt.
     
    Jordskokkechips
    Skaldyrsrisotto
    Skaldyrsrisotto
    Skaldyrsrisotto
    Skaldyrsrisotto