Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sildemad med æg

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

21. februar 2019

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Sundt fedt", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.

Serveret med peberrod, fritteret salvie og oliven

Opskrift på sildemad med æg

Nem og lækker frokost fyldt med klassiske (og sunde) ingredienser: Rugbrød, sild, æg og peberrod går så godt i spænd og der er en grund til at disse ingredienser altid er på de danske frokostborde, uanset om det er til en julefrokost eller påskefrokost.

Her i opskriften er der brugt vagtelæg, hvilket selvfølgelig kan erstattes af hønseæg hvis det ønskes.

Opskriften stammer fra bogen: “Sundt fedt”.

Servings: 1 Portioner

Sildemad med æg

Serveret med peberrod, fritteret salvie og oliven
Author: Muusmann Forlag
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Vagtelæg
  • 0.5 stk. Salathoved Her rød egeblad, alternativt andre salater
  • Brøndkarse En håndfuld
  • Havsalt
  • 5 stk. oliven Sorte og soltørrede
  • 1 skiver Rugbrød Med fede kerner
  • 2 stk. Sildefilet 2 små (Christiansøpigens) eller 1 almindelig gammeldags modnet sildefilet, vælg almindelig marineret eller kryddersild
  • Rødløg Skåret i ringe. Brug en lille håndfuld
  • Peberrod Et stykke

Sådan gør du

  • 1. Kog ægget smilende i 2 minutter.

    2. Gør salat og brøndkarse i stand, skyl det og slyng det rent og tørt.
    3. Steg salvieblade i en lille pande i olivenolie, kort tid og ved høj varme.
    Vend dem under processen med en madpincet.
    Tag dem straks fra varmen og læg dem på fedtsugende papir.
    Giv dem et drys salt.
    Hvad disse fritterede blade angår, så gør øvelse mester.
    4. Skær oliven i skiver.
    5. Anret brødet med salat, sild, løgringe, brøndkarse, salvieblade, høvlet/revet peberrod, oliven og æg.

Noter

Tip:
Vagtelæg er små æg, og de er gode, når man skal have ’lidt æg’. Gode i køkkenet i en husstand med få.
Et godt alternativ til hønseæg. Fire vagtelæg svarer til et hønseæg – cirka.
Og det er unægteligt nemmere at koge et eller to vagtelæg end at arbejde med kvarte eller halve hønseæg.
Kogte vagtelæg er skønne snacks, gnedet med olivenolie, rullet i ristede sesamfrø med timiankviste.
Fx på dage, hvor man nyder et glas vin.

*Tip:
Man kan købe soltørrede oliven, der har en skøn konsistens og en meget intens smag.
Eller man kan komme sorte oliven – en god portion, fordi de holder sig godt på køl – i ovnen ved 90 °C i 5 timer.
Næringsindhold pr. person:
∙ Energi: 400 kcal
∙ Protein: 19,4 g
∙ Fedt: 24,5 g
∙ Kulhydrat: 29,3 g
∙ Kostfibre: 6,2 g