x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Scampi fritti

PER ASMUSSEN | 29. januar 2018
Friteret i beignetdejen

En lækker opskrift på den klassiske ret scampi fritti.

Jomfruhummerhalerne dyppes i en beignet-dej og frituresteges.

Dejen er med til at gøre dem super sprøde og lækre.


Scampi fritti

Friteret i beignetdejen
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 9 stk.
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 9 stk. Jomfruhummerhaler
  • 125 gram Hvedemel
  • 3 gram Salt
  • 1 deciliter Øl
  • 1 spsk. Rom
  • 1 deciliter Vand
  • 2 stk. æggehvider

Sådan gør du

  • Beignetdejen

    Bland melen og salten. Hæld derefter øl, smeltet smør, rom og lidt vand i og pisk sammen.
    Lad det hvile i køleskabet i 1 time, hvorefter de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i (så man ikke slår luften ud af dem). 
     

    Scampi Fritti

    Dyp halerne i beignetdejen og frituresteg dem i en din frituregryde/gryde ved 180 grader i 2 minutter (eller til de er gyldne).
    Server straks med en citronbåd og sammen med en mayonnaise eller en aioli. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.