
Opskrift på samosas
Klassisk og dejlig samosa med ærter, løg og kartofler.
Denne udgave er en kødfri variant og suppleres med en dejlig raita.
Retten er super god til at få en grøntsager i de mindste i familien og de sprøde trekantede puder er et hit hos de fleste.
Opskriften er en sundere version, da de tilberedes i ovnen.
Vi har opskriften fra bogen: “Grøn mad til hele familien“, skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. De skriver følgende om opskriften:
å“Jeg bruger disse som aftensmad med ris og salat eller som en snack – selv kolde i madpakken synes mine børn, de holder. Du kan eventuelt lave fyldet, og lade dine unger folde selv.”

Samosas
Ingredienser
SAMOSAS
- 1 stk. Løg lille
- 3 fedt Hvidløg
- 500 gram Kartofler kogte
- 4 deciliter Ærter optøede fra frost
- 2 spsk. Smør
- Olivenolie lidt
- 1 spsk. Spidskommen knust
- 2-3 spsk. Karry
- 1/2-1 spsk. Garam Masala
- Salt
- 8 plader Filodej
- 100 gram Smeltet smør
RAITA
- 2 deciliter Yoghurt
- 0.5 stk. Agurk skåret i tern
- Mynte lidt hakkede blade
- Salt og Peber
- Olivenolie
- Spidskommen evt.
Sådan gør du
Samosa
- Hak løg og hvidløg.
- Mos kartoflerne fint med en gaffel, og rist kartofler, løg, hvidløg og ærter i smør og olie på en pande ved middelhøj varme.
- Krydr med spidskommen, karry og garam masala, og smag fyldet til med salt.
- Del hver filodejplade i 2 baner.
- Pensl filodejen med smeltet smør.
- Fordel fyldet på dejen nederst lidt til højre.
- Fold dejen om fyldet til trekanter.
- Pensl igen med smør, og bag samosaerne i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne og sprøde.
- Det tager 15-20 minutter, men hold øje med dem.
Raita
- Rør yoghurt med agurk, mynteblade, salt, peber og lidt olivenolie.
- Smag til med spidskommen, hvis du vil.
- Server samosaerne lune eller ved stuetemperatur.