x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Samosa fra Punjab

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 25. maj 2021

Mit bud på en klassisk vegetarisk samosa med ærter og kartofler.

I dag stod den på indiske samosa i madkundskab! Og så kunne jeg altså ikke lade være med at gå hjem og lave en portion også

Kartofler, ærter og Garam masala + det løse!

Masser af varme krydderier og frisk grøn chili. 


Samosa fra Punjab

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 350 gram Kartofler
  • 10 gram Salt
  • 150 gram Ærter
  • 2 spsk. Olie
  • 1 tsk. Spidskommenfrø
  • Frisk ingefær 2 cm
  • 1 stk. Chili grøn
  • 2 tsk. Garam Masala
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2.5 gram Salt
  • Filodej Spring roll pastry sheets eller samosa sheets

Lim

  • 50 gram Hvedemel
  • 50 gram Vand

Sådan gør du

    1. Kom ærterne i en skål, hæld kogende vand over
    2. Hæld vandet fra, når ærterne er tøet op og sæt dem til side
    3. Skræl kartoflerne og halvér dem
    4. Kom dem i en gryde eller kasserolle med koldt vand og salt – kartoflerne skal kun lige være dækket af vandet
    5. Sæt kasserollen med kartoflerne på et blus ved middelhøj varme, bring dem i kog og lad dem simre i ca. 10 min. – når man stikker en gaffel eller kniv i kartoflen, skal den glide af igen
    6. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af i en sigte
    7. Skær kartoflerne i 1 cm tern og sæt til side
    8. Skræl ingefæren med en ske og riv den fint
    9. Skyl og tør chilien skær den i små tern 
    10. Tænd en pande på middel varme og tilsæt olien
    11. Kom spidskommenfrøene på panden
    12. Når spidskommenfrøene poppe så tilsæt ingefær og chili, rør rundt og steg 1 min. 
    13. Tilsæt ærter, garam masala, og citronsaft og salt
    14. Steg i 2-3 min. og rør rundt et par gange
    15. Tilsæt kartoflerne og bland det hele godt sammen
    16. Steg 2-3 min. og rør rundt et par gange
    17. Hæld fyldet over på en tallerken og lad det køle af
    18. Lav samosalimen ved at piske mel og vand sammen – lidt som tapetklister
    19. Tag dine dejplader ud af køleskabet og skær dem over, så de er ca. 7x25 cm
    20. Følg foldevejledningen og kom ca. 2 spsk. fyld i lommen 
    21. Luk samosaen ved at smøre lim langs lukningen med din pegefinger – sørg for at samosaen er helt lukket og brug lim hvor det er nødvendigt
    22. Lav alle samosaerne og læg dem under et fugtigt viskestykke
    23. Varm en pande til middelhøj varme og tilsæt 1-2 cm olie
    24. Læg samosaerne på panden (3-4 ad gangen) og skru ned til middel varme 
    25. Steg dem gyldne på hver side, tag dem af panden og læg dem på en tallerken med køkkenrulle  
    26. Servér med en god chutney
    Pin by Ruth Belmonte on yummmm.. | Indian food recipes, Samosa recipe,  Samosa

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.