Opskrift på saltimbocca
Saltimbocca betyder “springer ind i munden” og her giver vi dig en opskrift på denne lækre italienske klassiker.

Antal: Portioner
Saltimbocca
Grej
- Kødnål
Ingredienser
- 6 stk. Kalveschnitzler
- 18 stk. Salvieblade
- 9 skiver Serranoskinke (reklamelink) Det bør være Parmaskinke, men vi kan bedre lide det med serranoskinke
- 3 spsk. Hvedemel
- Krydderier Salt og peber
- 3 spsk. Smør
- Olivenolie
- 3 deciliter Hvidvin Gerne tør
- Citronsaft Efter smag
- Balsamico Efter smag
Sådan gør du
- Start med at banke dine kalveschnitzler meget tynde. Det gøres nemmest ved at bruge en kødhammer og placere kødet mellem 2 plasticposer. Vi skærer typisk vores bankede schnitzler ud i 3 dele. Del herefter dine tynde skiver skinke i to.
Drys salt og peber på kødet. Læg herefter en skinkeskive og et salvieblad på hver kødskive. Rul kødet sammen om fyldet og fæstn med kødnåle (eller tandstikkere eller lignende).
Drys melet ud på en lille tallerken og vend alle kødstykkerne i det på begge sider. Varm en tykbundet pande op på høj varme og steg kødet i 1 minut på hver side i blanding af smør og olivenolie.
Skru ned for varmen og tilsæt hvidvinen. Lad det simre i 7-10 minutter og tag kødet op. Skru op for blusset og kog væden ind til der er en stor skefuld pr. person. Server straks kødet med en skefuld sovs henover.
Noter
Hvis din pande ikke er stor nok til alt kødet, så kan du med fordel lave det hele over flere gange. Dvs. start med at brune al kødet af og lad det herefter simre sammen bagefter.