x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rullepølse

PER ASMUSSEN | 26. august 2019
med persillemayonnaise, grønkål, æbler og timian

Hjemmelavet rullepølse.

Denne herlighed serveres på en skive rugbrød med en persillemayo, grønkål og æbler og er perfekt til at komme på julefrokost/påskefrokostbordet eller som en perfekt afslutning på en god aften i form af natmad/skrub-af-mad.

Vi har opskriften fra bogen: “Aamanns smørrebrød“, skrevet af den danske “smørrebrødskonge” Adam Aamann-Christensen.

Ingredienserne svarer til 1 kg magert svineslag uden svær.

Et svineslag på godt 2 kg rækker til ca. 18-20 stykker smørrebrød.

Opskriften kræver at man har bomuldsnor til at binde rullepølsen med


Rullepølse

med persillemayonnaise, grønkål, æbler og timian
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 4 days 32 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 10 stykker
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

Rullepølse - Dag 1

  • 1 kilogram Svineslag
  • 25 gram Havsalt
  • 5 gram Sukker
  • 2 stk. Allehånde hele
  • Muskatnød revet
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Peberkorn sorte

Rullepølse - Dag 4

  • 0.5 stk. Løg stort
  • 0.5 bundt Bredbladet persille samt stilkene fra persillen til mayonnaise
  • Frisk timian 3 stilke
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 0.5 spsk. Peber sort
  • 100 gram Knoldselleri
  • Havsalt
  • Peber fra kværn

Anretning

  • Grønkål 6-7 blade - rød eller grøn
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 2 stk. Æbler sprøde og danske
  • 3 spsk. Grov sennep
  • Mayonnaise Persille
  • 2 deciliter Syltede løg drænede, syltede skalotteløg
  • 0.5 bundt Frisk timian blød
  • Bacon crumble
  • 10 skiver Rugbrød
  • Smør til brødet

Sådan gør du

RULLEPØLSE - DAG 1

  • Knus alle krydderier og salt i en morter og gnid blandingen ind i svineslaget.
    Læg det i en plastikbakke eller et fad med høj kant, dæk til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4 dage.
    Vend slaget min. en gang om dagen.
     

RULLEPØLSE - DAG 4

  • Skyl brystet for overskydende salt og de groveste krydderier.
    Tør vandet af med et viskestykke og bred slaget ud på bordet.
    Hak løget og sautér det i lidt olie i 5 minutter i en sautérpande, hak persillen fint og vend den i løgene og sautér videre i 2 minutter.
    Tag panden af blusset og vend revet muskatnød og lidt salt og friskkværnet peber i.
    Lad blandingen køle af.
    Fordel derefter blandingen oven på slaget, rul det sammen som en roulade og snør pølsen med bomuldssnor.
    Kom rullepølsen i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
    Kog op og skum urenhederne fra.
    Tilsæt derefter resten af krydderierne og sellerien, skåret i grove stykker, og kog rullepølsen ved svag varme i ca. 1½ time.
    Den skal stadig være fast.
    Kom rullepølsen i en rullepølsepresse eller læg den i en bakke med en plade eller et skærebræt og med noget meget tungt ovenpå.
    Hæld i begge tilfælde så meget af kogelagen ved som muligt, så bliver rullepølsen mere saftig.
    Sæt den på køl til næste dag.
     

ANRETNING

  • Rib små stykker af grønkålen og vend dem i olien og eddiken med en smule salt og peber.
    Skær æblerne i fine tern på 5 x 5 mm.
    Fjern snoren fra rullepølsen og skær rullepølsen i tynde skiver.
    Smør rugbrødet med smør og fordel et tyndt lag af den grove sennep oven på hver rugbrødsskive.
    Læg skiver af rullepølsen ovenpå og kom med sprøjteposen 4-5 små klatter persillemayonnaise oven på rullepølsen.
    Fordel først æbleternene, så grønkålsbladene, derefter de syltede skalotteløg og til sidst 5-6 små kviste timian på hvert stykke smørrebrød og drys til sidst med baconcrumble.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Vi har opskriften fra bogen: "Aamanns smørrebrød", udgivet af Politikens Forlag.