
Opskrift på rullepølse
Hjemmelavet rullepølse.
Denne herlighed serveres på en skive rugbrød med en persillemayo, grønkål og æbler og er perfekt til at komme på julefrokost/påskefrokostbordet eller som en perfekt afslutning på en god aften i form af natmad/skrub-af-mad.
Vi har opskriften fra bogen: “Aamanns smørrebrød“, skrevet af den danske “smørrebrødskonge” Adam Aamann-Christensen.
Ingredienserne svarer til 1 kg magert svineslag uden svær.
Et svineslag på godt 2 kg rækker til ca. 18-20 stykker smørrebrød.
Opskriften kræver at man har bomuldsnor til at binde rullepølsen med.

Rullepølse
Ingredienser
Rullepølse - Dag 1
- 1 kilogram Svineslag
- 25 gram Havsalt
- 5 gram Sukker
- 2 stk. Allehånde hele
- Muskatnød revet
- 2 stk. Laurbærblad
- 10 stk. Peberkorn sorte
Rullepølse - Dag 4
- 0.5 stk. Løg stort
- 0.5 bundt Bredbladet persille samt stilkene fra persillen til mayonnaise
- 3 stilke Frisk timian
- 2 stk. Laurbærblad
- 0.5 spsk. Peber sort
- 100 gram Knoldselleri
- Havsalt
- Peber fra kværn
Anretning
- 6-7 blade Grønkål rød eller grøn
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Æbleeddike
- 2 stk. Æbler sprøde og danske
- 3 spsk. Grov sennep
- Mayonnaise Persille
- 2 deciliter Syltede løg drænede, syltede skalotteløg
- 0.5 bundt Frisk timian blød
- Bacon crumble
- 10 skiver Rugbrød
- Smør til brødet
Sådan gør du
RULLEPØLSE - DAG 1
- Knus alle krydderier og salt i en morter og gnid blandingen ind i svineslaget.
- Læg det i en plastikbakke eller et fad med høj kant, dæk til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4 dage.
- Vend slaget min. en gang om dagen.
RULLEPØLSE - DAG 4
- Skyl brystet for overskydende salt og de groveste krydderier.
- Tør vandet af med et viskestykke og bred slaget ud på bordet.
- Hak løget og sautér det i lidt olie i 5 minutter i en sautérpande, hak persillen fint og vend den i løgene og sautér videre i 2 minutter.
- Tag panden af blusset og vend revet muskatnød og lidt salt og friskkværnet peber i.
- Lad blandingen køle af.
- Fordel derefter blandingen oven på slaget, rul det sammen som en roulade og snør pølsen med bomuldssnor.
- Kom rullepølsen i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
- Kog op og skum urenhederne fra.
- Tilsæt derefter resten af krydderierne og sellerien, skåret i grove stykker, og kog rullepølsen ved svag varme i ca. 1½ time.
- Den skal stadig være fast
- Kom rullepølsen i en rullepølsepresse eller læg den i en bakke med en plade eller et skærebræt og med noget meget tungt ovenpå.
- Hæld i begge tilfælde så meget af kogelagen ved som muligt, så bliver rullepølsen mere saftig.
- Sæt den på køl til næste dag.
ANRETNING
- Rib små stykker af grønkålen og vend dem i olien og eddiken med en smule salt og peber.
- Skær æblerne i fine tern på 5 x 5 mm.
- Fjern snoren fra rullepølsen og skær rullepølsen i tynde skiver.
- Smør rugbrødet med smør og fordel et tyndt lag af den grove sennep oven på hver rugbrødsskive.
- Læg skiver af rullepølsen ovenpå og kom med sprøjteposen 4-5 små klatter persillemayonnaise oven på rullepølsen.
- Fordel først æbleternene, så grønkålsbladene, derefter de syltede skalotteløg og til sidst 5-6 små kviste timian på hvert stykke smørrebrød og drys til sidst med baconcrumble.