Skyl brystet for overskydende salt og de groveste krydderier.
Tør vandet af med et viskestykke og bred slaget ud på bordet.
Hak løget og sautér det i lidt olie i 5 minutter i en sautérpande, hak persillen fint og vend den i løgene og sautér videre i 2 minutter.
Tag panden af blusset og vend revet muskatnød og lidt salt og friskkværnet peber i.
Lad blandingen køle af.
Fordel derefter blandingen oven på slaget, rul det sammen som en roulade og snør pølsen med bomuldssnor.
Kom rullepølsen i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
Kog op og skum urenhederne fra.
Tilsæt derefter resten af krydderierne og sellerien, skåret i grove stykker, og kog rullepølsen ved svag varme i ca. 1½ time.
Den skal stadig være fast
Kom rullepølsen i en rullepølsepresse eller læg den i en bakke med en plade eller et skærebræt og med noget meget tungt ovenpå.
Hæld i begge tilfælde så meget af kogelagen ved som muligt, så bliver rullepølsen mere saftig.
Sæt den på køl til næste dag.