Go Back
+ servings
Servings: 10 stykker

Rullepølse

Hjemmelavet rullepølse Denne herlighed serveres på en skive rugbrød med en persillemayo, grønkål og æbler og er perfekt til at komme på julefrokost/påskefrokostbordet eller som en perfekt afslutning på en god aften i form af natmad/skrub-af-mad.
Author: Gæsteindlæg
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Fest, Frokost, Gris, Mormormad, Smørrebrød, Svinekød, Svineslag
Forb. tid: 4 dage 32 minutter
Tilb. tid: 2 timer
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Rullepølse - Dag 1

  • 1 kilogram Svineslag
  • 25 gram Havsalt
  • 5 gram Sukker
  • 2 stk. Allehånde hele
  • Muskatnød revet
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 10 stk. Peberkorn sorte

Rullepølse - Dag 4

  • 0.5 stk. Løg stort
  • 0.5 bundt Bredbladet persille samt stilkene fra persillen til mayonnaise
  • 3 stilke Frisk timian
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 0.5 spsk. Peber sort
  • 100 gram Knoldselleri
  • Havsalt
  • Peber fra kværn

Anretning

  • 6-7 blade Grønkål rød eller grøn
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 2 stk. Æbler sprøde og danske
  • 3 spsk. Grov sennep
  • Mayonnaise Persille
  • 2 deciliter Syltede løg drænede, syltede skalotteløg
  • 0.5 bundt Frisk timian blød
  • Bacon crumble
  • 10 skiver Rugbrød
  • Smør til brødet
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

RULLEPØLSE - DAG 1

  • Knus alle krydderier og salt i en morter og gnid blandingen ind i svineslaget.
  • Læg det i en plastikbakke eller et fad med høj kant, dæk til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4 dage.
  • Vend slaget min. en gang om dagen.

RULLEPØLSE - DAG 4

  • Skyl brystet for overskydende salt og de groveste krydderier.
  • Tør vandet af med et viskestykke og bred slaget ud på bordet.
  • Hak løget og sautér det i lidt olie i 5 minutter i en sautérpande, hak persillen fint og vend den i løgene og sautér videre i 2 minutter.
  • Tag panden af blusset og vend revet muskatnød og lidt salt og friskkværnet peber i.
  • Lad blandingen køle af.
  • Fordel derefter blandingen oven på slaget, rul det sammen som en roulade og snør pølsen med bomuldssnor.
  • Kom rullepølsen i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.
  • Kog op og skum urenhederne fra.
  • Tilsæt derefter resten af krydderierne og sellerien, skåret i grove stykker, og kog rullepølsen ved svag varme i ca. 1½ time.
  • Den skal stadig være fast
  • Kom rullepølsen i en rullepølsepresse eller læg den i en bakke med en plade eller et skærebræt og med noget meget tungt ovenpå.
  • Hæld i begge tilfælde så meget af kogelagen ved som muligt, så bliver rullepølsen mere saftig.
  • Sæt den på køl til næste dag.

ANRETNING

  • Rib små stykker af grønkålen og vend dem i olien og eddiken med en smule salt og peber.
  • Skær æblerne i fine tern på 5 x 5 mm.
  • Fjern snoren fra rullepølsen og skær rullepølsen i tynde skiver.
  • Smør rugbrødet med smør og fordel et tyndt lag af den grove sennep oven på hver rugbrødsskive.
  • Læg skiver af rullepølsen ovenpå og kom med sprøjteposen 4-5 små klatter persillemayonnaise oven på rullepølsen.
  • Fordel først æbleternene, så grønkålsbladene, derefter de syltede skalotteløg og til sidst 5-6 små kviste timian på hvert stykke smørrebrød og drys til sidst med baconcrumble.