Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Risotto med knoldselleri

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

24. april 2018
Serveret med sous vide confit de canard og friteret æggeblomme

Opskrift på risotto med knoldselleri

Denne sarte og bløde ret med risotto får noget dybde af knoldsellerien. Det salte konfiterede andelår er tilberedt ved hjælp af sous vide teknikken og det samme er de æggeblommer, der paneres og friteres.


Antal: 2 Portioner

Risotto med knoldselleri

Serveret med sous vide confit de canard og friteret æggeblomme
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 250 gram Ris (Arborio)
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 15 gram Smør
  • 1 spsk. Olie Olivenolie
  • 3 deciliter Hvidvin
  • 6 deciliter Hønsefond
  • 0.333333 stk. Citron Både saft og skal fra 1/3 citron
  • 0.5 stk. Knoldselleri 1/3 hvis det er stor
  • 2 stk. Æg
  • 1 stk. Æggeblommer
  • 5 spsk. Panko Kan erstattes af rasp
  • 5 spsk. Hvedemel
  • Krydderier Salt og peber
  • 2 stk. Confiteret andelår

Sådan gør du

  • Knoldselleririsotto

    Lun smør med lidt olie i en tykbundet gryde og giv risene lidt varme i 2-3 minutter, så de kan suge fedtet til sig. Tag dem op og læg dem til side derefter.
    Grovriv knoldsellerien og hak løget og hvidløget fint. Sauter det i smør og olie ved middelhøj varme. Når de har fået et smule farve, hældes risene og hvidvinen i. 
    Sørg for generelt at røre i risottoen så den ikke brænder på. Når vinen næsten er kogt ud, tilføj så 1/5 af fonden. Når det næsten er kogt ud, så tilføj igen 1/5 og forsæt på denne måde i 25 min. 
    Når du er løbet tør for fond, tilføj så parmesanen, citronsaften, citronskallen, eddiken og lidt smør. 
    Tilføj væsken fra vakuumposen med andelårene til risottoen og lad det koge ind i et par minutter mere.
    Risottoen er klar til servering. 
     

    Friteret æggeblomme

    Tilbered æggene i sous vide/vandbad i 60 minutter ved 64 grader. 
    Tag dem op og læg dem straks i iskoldt vand i 10 minutter.
    Slå skallen forsigtigt i stykker og skyl hviden væk med lidt vand.
    Rul derefter forsigtigt blommen i melet og derefter i det piskede æggeblomme og derefter i pankoen (der har fået tilført salt og peber). 
    Friter det i 190 grader varmt olie i enten en gryde eller frituregryde og server straks. 
     

    Confit de Canard

    Denne opskrift er lavet med confit de canard rester fra denne opskrift. Da vi altid laver store portioner og fryser dem ned bagefter, tager vi en færdig tilberedt vakuumpose op om morgenen og giver dem 30 minutter ved 75 grader inden det får lige stegeskorpe og er klar til servering.
    Her valgte vi at lægge dem med i vandbadet med æggene og give dem 45 minutter ved 64 grader.
    Andelårene blev taget ud af posen og væsken skulle bruges i risottoen.
    Lårene fik lige 30 sekunder på hver side på en varm pande og blev trevlet.
    Risotto
    Risotto
     

Noter

Samt flere opskrifter med konfiteret andelår her:

Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Dream Big! Lodi Chardonnay 2015:
Dream Big! er en fin klassisk indbydende Chardonnay. Vinen har en sprød og frisk æblesyre og tropiske noter af ananas og mango. Den er nærmest smøragtig cremet og blød i munden med lækre harmoniske silkebløde toner af citrus.
Læs mere om vinen og køb den her