
Opskrift på risotto
Dejlig og lækker vegetarisk risotto lavet med champignon og grøntsagsbouillon. Retten er til 2 eller 3 personer, afhængig af hvor sulten man er.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemt vegetarisk“, hvor forfatteren siger følgende om opskriften:
“Risotto er en italiensk klassiker. Denne ret er perfekt at servere, hvis du får gæster eller til weekendforkælelse. Jeg har tilføjet ekstra grøntsager til retten, hvilket bestemt kun gør den ekstra lækker. Du kan sagtens eksperimentere med at putte endnu flere grøntsager i retten. Jeg elsker den cremede risotto, som er smagfuld og skøn.”

Risotto
Ingredienser
Risotto
- 1 stk. Skalotteløg
- 100 gram Champignon
- 1 spsk. Smør Eller olie
- 1 liter Vand
- Grøntsagsbouillon To terninger
- 250 gram Risottoris
- 1 deciliter Hvidvin
- 50 gram Spinat
- 0.5 stk. Courgetter
- 1 stk. Peberfrugt
- 30 gram Parmesan
- 3 spsk. Smør
- Salt
- Peber
Topping
- Parmesan Revet
- Bredbladet persille
Sådan gør du
- I en gryde svitses fintsnittet løg og champignon i skiver med olie eller smør. Imens kommer du vand og bouillon i en anden gryde og bringer det op at koge. I gryden med løg tilsætter du risottorisene, og lader dem stege, til de begynder at blive lidt blanke. Tilsæt dernæst hvidvinen, og lad den simre et øjeblik. Dernæst tilføjes bouillonvandet lidt ad gangen, så risene når at suge væsken. Når al væsken er tilsat, kommer du spinat, revet courgette og peberfrugt i gryden. Lad risottoen simre under låg i ca. 20-30 minutter. Tilsæt til sidst ost, smør, salt og peber. Lad det simre et par minutter, så smør og ost smelter. Server retten varm med lidt revet parmesanost og bredbladet persille.