Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Risengrød i røremaskine

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

20. juni 2018

Opskrift på risengrød i røremaskine

Er du træt af risengrød der brænder på? Gider du ikke at stå at røre i grøden i en time eller virker risengrød under dynen ikke for dig? Så har vi en løsning i denne opskrift til dig. 


Antal: 2 liter

Risengrød i røremaskine

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 2 liter Sødmælk
  • 235 gram Grødris
  • 5 gram Salt

Sådan gør du

  • Denne opskrift er lavet ved hjælp af en SILVERCREST KITCHEN TOOLS® Monsieur Cuisine édition plus røremaskine. Den kan røre, men også styre temperaturer. Det gør f.eks. at du ikke behøver at stå at røre i grøden når du laver, da maskinen gør det for dig. Samtidig bliver temperaturen aldrig for høj, da maskinen selv regulerer det.
    Risengrød
    Hæld al mælken op i røreskålen.
    Risengrød
    Varm mælken op ved 100 grader på trin 1 under REVERSE funktionen. Påfyldningsåbningen skal være lukket.
    Risengrød
    Tag låget af påfyldningsåbningen og tilsæt grød og salt. Låget skal forblive af.
    Risengrød
    Tilbered grøden i 60 minutter på trin 1 ved 90 grader.
    Risengrød
    Risengrød
    Efter de 60 minutter er grøden klar til servering.
    Server f.eks. med kanelsukker og en smørklat.
    Se en video af processen herr:

Noter

Monsieur Cuisine er en billig udgave af en Thermomixer TM5 - den koster cirka 1/5 af prisen.
Ejer du ikke en røremaskine med varmefunktion, så har vi her en opskrift på at lave grøden på komfuret. Se den her.
Har du ikke tålmodighed til at stå at røre i grøden, så har vi denne opskrift på en grød lavet i sengen. Se den her.
Hvis du har rester, så kan du bl.a. bruge det til at lave klatkager med. Se opskriften her.