x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Risalamande cheesecake

HENRIETTE KRISTIANSEN | 1. december 2019
Denne herlige risalamande cheesecake: Den består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs.

1. søndag i advent og det nu helt legalt at gå juleamok – og det har jeg tænkt mig ??

Der er så mange skønne opskrifter jeg gerne vil afprøve; vi skal ha lavet bl.a ha lavet konfekt og julekager… ?

Men først denne herlige risalamande cheesecake… ☝?

Er den ikk bare så fin? Den består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs… ☺️

Den var sjov at lave! Tænker ikk det sidste gang jeg prøver kræfter med cheesecakes ?

Risalamande med kirsebærsovs
Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærrene...!??
Læs opskriften her
Risalamande

Risalamande cheesecake

Denne herlige risalamande cheesecake: Den består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hviletid: 2 timer
Antal: 6 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Bund (Ø20 cm)

  • 75 gram Vaniljekranse
  • 75 gram Digestive kiks
  • 25 gram Mandler
  • 100 gram Smør

Risalamande-creme

  • 6 stk. Husblasblade
  • 300 gram Risengrød færdiglavet og afkølet
  • 100 gram Flødeost naturel
  • 100 gram Flormelis
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 tsk. Mandelessens aroma
  • 3 deciliter Piskefløde

Kirsebærgele

  • 5 stk. Husblasblade
  • 500 gram Kirsebærsauce

Hvid chokoladesmørcreme

  • 100 gram Smør blødt
  • 200 gram Flormelis
  • 1 spsk. Vand
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 50 gram Hvid chokolade smeltet

Sådan gør du

Bund

  • Blend vanillekranse, digestive og mandler til små krummer.
    Smelt smøren og rør godt sammen med.
    Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og fordel kiksemassen i bunden.
    Tryk godt ned til et jævnt og fast lag.
    Stil på køl.

Risalamandecreme

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
    Rør risengrød sammen med flødeost, flormelis og vanillesukker.
    Kram den opblødte husblas fri for vand og smelt den i en gryde sammen med mandelaromaen.
    Lad det køle ned til fingervarm og vend så lidt af risengrødblandingen i husblassen, så den køles helt ned.
    Vend derefter massen over i resten af risengrøden.
    Pisk fløden til en let skum og vend den i risengrøden.
    Fordel blandingen jævnt på den afkølede bund.
    Stil på køl.

Kirsebærgele

  • Udblød husblassen i koldt vand.
    Kog sovsen op og stavblend den, så den bliver jævn og fin.
    Kram husblasen fri for vand og put den i sovsen.
    Rør til husblas er smeltet.
    Hæld sovsen på din kage og stil på køl til alt er stivnet (ca. 1 time).
    Nu kan du pynte din kage med fx mandelflager, tørrede bær og hvid chokolade.

Hvid chokoladesmørcreme

  • Pisk smør, flormelis, vand og vanillesukker godt sammen til luftig creme.
    Smelt chokoladen og vend i.
    Put i sprøjteposer med forskellige tyl og pynt.
    Server og nyd.

Noter

Risalamande cheesecake1

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.