
1. søndag i advent og det nu helt legalt at gå juleamok – og det har jeg tænkt mig ??
Der er så mange skønne opskrifter jeg gerne vil afprøve; vi skal ha lavet bl.a ha lavet konfekt og julekager… ?
Men først denne herlige risalamande cheesecake… ☝?
Er den ikk bare så fin? Den består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs… ☺️
Den var sjov at lave! Tænker ikk det sidste gang jeg prøver kræfter med cheesecakes ?


Risalamande cheesecake
Ingredienser
Bund (Ø20 cm)
- 75 gram Vaniljekranse
- 75 gram Digestive kiks
- 25 gram Mandler
- 100 gram Smør
Risalamande-creme
- 6 stk. Husblasblade
- 300 gram Risengrød færdiglavet og afkølet
- 100 gram Flødeost naturel
- 100 gram Flormelis
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 2 tsk. Mandelessens aroma
- 3 deciliter Piskefløde
Kirsebærgele
- 5 stk. Husblasblade
- 500 gram Kirsebærsauce
Hvid chokoladesmørcreme
- 100 gram Smør blødt
- 200 gram Flormelis
- 1 spsk. Vand
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 50 gram Hvid chokolade smeltet
Sådan gør du
Bund
- Blend vanillekranse, digestive og mandler til små krummer.Smelt smøren og rør godt sammen med.Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og fordel kiksemassen i bunden.Tryk godt ned til et jævnt og fast lag.Stil på køl.
Risalamandecreme
- Læg husblas i blød i koldt vand.Rør risengrød sammen med flødeost, flormelis og vanillesukker.Kram den opblødte husblas fri for vand og smelt den i en gryde sammen med mandelaromaen.Lad det køle ned til fingervarm og vend så lidt af risengrødblandingen i husblassen, så den køles helt ned.Vend derefter massen over i resten af risengrøden.Pisk fløden til en let skum og vend den i risengrøden.Fordel blandingen jævnt på den afkølede bund.Stil på køl.
Kirsebærgele
- Udblød husblassen i koldt vand.Kog sovsen op og stavblend den, så den bliver jævn og fin.Kram husblasen fri for vand og put den i sovsen.Rør til husblas er smeltet.Hæld sovsen på din kage og stil på køl til alt er stivnet (ca. 1 time).Nu kan du pynte din kage med fx mandelflager, tørrede bær og hvid chokolade.
Hvid chokoladesmørcreme
- Pisk smør, flormelis, vand og vanillesukker godt sammen til luftig creme.Smelt chokoladen og vend i.Put i sprøjteposer med forskellige tyl og pynt.Server og nyd.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)
Følg min Instagram profil her.