Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ris

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

27. oktober 2021
Sådan koger du ris perfekt - hver gang.
Kogte ris

Opskrift på ris

Sådan koger du ris, så du lykkedes – hver gang.

Nøglen til at lykkedes, er at skylle risene i koldt vand inden og bruge 12-12 reglen, hvor de tilberedes i 12 minutter og hviler bagefter i 12 minutter.

Jeg foretrækker selv basmatiris, som jeg har brugt til den her opskrift. De passer godt til en mørbradgryde, kylling i karry og boller i karry.

Jeg plejer at lave et krus ris og 2 krus vand til 2 personer og 2 små børn hjemme hos mig. Men generelt passer 1 dl (1,5 hvis du er meget sulten) til 1 voksen. Du kan altid lave en større portion, så kan du bruge resterne til fried rice/stegte ris.


Kogte ris
Servings: 2 personer

Ris

Sådan koger du ris perfekt – hver gang.
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Tilb. tid: 12 minutter
Hviletid: 12 minutter

Ingredients

  • 2 deciliter Ris gerne basmati
  • 4 deciliter Vand
  • 1 knivspids Salt

Instructions

  • Hæld risene i en sigte.
    Kom dem ind under vandhanen og skyl dem i koldt vand, indtil vandet er klart.
    Hæld risene i gryde og brug den dobbelte mængde vand af ris. Tilsæt salt og bring gryden i kog ved høj varme.
    Når risene koger, skru ned på lav varme og lad det hele koge i 12 minutter.
    Sluk for blusset og læg et rent viskestykke på toppen af gryden og herefter låget.
    Lad det stå og hvile i 12 minutter og det er herefter klar til servering.