x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Ris

PER ASMUSSEN | 27. oktober 2021
Sådan koger du ris perfekt - hver gang.
Kogte ris

Sådan koger du ris, så du lykkedes – hver gang.

Nøglen til at lykkedes, er at skylle risene i koldt vand inden og bruge 12-12 reglen, hvor de tilberedes i 12 minutter og hviler bagefter i 12 minutter.

Jeg foretrækker selv basmatiris, som jeg har brugt til den her opskrift. De passer godt til en mørbradgryde, kylling i karry og boller i karry.

Jeg plejer at lave et krus ris og 2 krus vand til 2 personer og 2 små børn hjemme hos mig. Men generelt passer 1 dl (1,5 hvis du er meget sulten) til 1 voksen. Du kan altid lave en større portion, så kan du bruge resterne til fried rice/stegte ris.


Kogte ris

Ris

Sådan koger du ris perfekt – hver gang.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Tilbehør
Tilb. tid: 12 minutter
Hviletid: 12 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 deciliter Ris gerne basmati
  • 4 deciliter Vand
  • 1 knsp. Salt

Sådan gør du

  • Hæld risene i en sigte.
    Kom dem ind under vandhanen og skyl dem i koldt vand, indtil vandet er klart.
    Hæld risene i gryde og brug den dobbelte mængde vand af ris. Tilsæt salt og bring gryden i kog ved høj varme.
    Når risene koger, skru ned på lav varme og lad det hele koge i 12 minutter.
    Sluk for blusset og læg et rent viskestykke på toppen af gryden og herefter låget.
    Lad det stå og hvile i 12 minutter og det er herefter klar til servering.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.