
Opskrift på ris
Sådan koger du ris, så du lykkedes – hver gang.
Nøglen til at lykkedes, er at skylle risene i koldt vand inden og bruge 12-12 reglen, hvor de tilberedes i 12 minutter og hviler bagefter i 12 minutter.
Jeg foretrækker selv basmatiris, som jeg har brugt til den her opskrift. De passer godt til en mørbradgryde, kylling i karry og boller i karry.
Jeg plejer at lave et krus ris og 2 krus vand til 2 personer og 2 små børn hjemme hos mig. Men generelt passer 1 dl (1,5 hvis du er meget sulten) til 1 voksen. Du kan altid lave en større portion, så kan du bruge resterne til fried rice/stegte ris.

Ris
Ingredients
- 2 deciliter Ris gerne basmati
- 4 deciliter Vand
- 1 knivspids Salt
Instructions
- Hæld risene i en sigte.Kom dem ind under vandhanen og skyl dem i koldt vand, indtil vandet er klart.Hæld risene i gryde og brug den dobbelte mængde vand af ris. Tilsæt salt og bring gryden i kog ved høj varme.Når risene koger, skru ned på lav varme og lad det hele koge i 12 minutter.Sluk for blusset og læg et rent viskestykke på toppen af gryden og herefter låget.Lad det stå og hvile i 12 minutter og det er herefter klar til servering.