x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pulled Pork Burger

PER ASMUSSEN | 9. marts 2018

Den nærmest mytiske ret Pulled Pork giver vi dig her en opskrift på. Det lækre, møre kød med den velsmagende stegeskorpe har i de senere år taget landet med storm, og ikke uden grund. Det er fantastisk velsmagende, rækker til mange, og så passer det sig selv under størstedelen af tilberedningen. 

Vi har valgt at benytte os af den spanske luksusgris Iberico, også kendt som sortfodsgris. Du bør bestemt unde dig selv at prøve denne delikatesse, men er kødet umuligt at skaffe, kan du også sagtens anvende en ganske almindelig nakkefilet – gerne fra en god, dansk frilandsgris.


Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:

I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.



Pulled Pork Burger

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 16 timer 40 minutter
Tilb. tid: 16 timer 40 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Nakkefilet Iberico Gris (kan også blot være normal dansk gris)
  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 70 gram Sukker
  • 10 stk. Peberkorn
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 4 spsk. Brun farin
  • 3 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Chilipulver

Sådan gør du

  • Sprængning

    Nakkefilet
    Start med at lave et hurtigt opkog af salt, sukker, laurbærblade og peberkorn. 
    Køl det ned, og når det har køleskabs emperatur, skal kødet lægges i lagen. 
    Lad kødet ligge i lagen i alt fra 8-12 timer (hvad der lige passer i din kalender) og tør kødet godt af bagefter.
    Nakkefilet

    Dryrub

    Bland alle krydderierne sammen og masser dryrubben ind i kødet. Husk at komme ind i alle revner/sprækker. 
    Pulled Pork

    Stegen

    Sæt kødet på et ildfast fad og placer det i en kold ovn. Tilbered det i ovnen i 14 timer ved 110 grader almindelig ovn.
    Koldryg stegen i 2 timer for at give den røgsmag.
    Pulled Pork
    Til sidst skal kødet have 15-20 minutter ved 200 grader varmluft, indtil rubben/skorpen på kødet er hård/sprød.
    Pulled Pork
    Pulled Pork
    Hvis du ikke kan koldrøge, så erstat ovnen/røgovnen med en grill det sidste kvarter samt en alubakke med røgsmuld eller barksmuld.
    Pulled Pork
    Trevl kødet med 2 gafler, og det er klar til servering.
    Pulled Pork
    Hæld en kold vinegarsauce over det trevlede kød, og det er klar til servering.
     

    Servering

    Skær din brioche-burgerbolle (eller almindelig burgerbolle) over, og smør bunden med Miracel Whip og toppen med bbq-sauce. Placer coleslaw i topbollen og pulled pork-kødet i bundbollen.
    Velbekomme.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.