Opskrift på porretærte med bacon og champignon
Jeg holder meget af tærte; de kan varieres i det uendelige, de er geniale til at få brugt resterne i køleskabet og de smager skønt! ?
Du kan putte lige det du ønsker i din tærte, det meste fungerer med en god bund og en lækker æggeblanding ?
Den her er med porrer, champignoner og bacon… serveret med en super enkel, frisk råkost til… ?
Alternativt kan du købe en færdig fersk dej og bruge i stedet for at lave din egen tærtebund.

Porretærte med bacon og champignon
Ingredients
Tærtebund (Ø24 cm)
- 150 gram Smør
- 125 gram Hvedemel
- 75 gram Grahamsmel eller fuldkornshvedemel
- 0.5 tsk. Salt fint
- 1 stk. Æg
Fyld
- 0.5 stk. Porre
- 100 gram Champignon
- 100 gram Bacon i tern
Æggeblanding
- 2 stk. Æg
- 100 gram Creme Fraiche
- 0.5 deciliter Mælk
- 2 spsk. Hvedemel
- 0.5 tsk. Salt
- 50 gram Revet ost
- 1 tsk. Muskatnød stødt
- Peber lidt
Instructions
- Smuldr smør og mel med salt, evt med håndmixer. Saml dejen med et æg og ælt den glat. Lad den hvile i køleskabet, mens du laver fyldet. Sprødsteg bacon på en pande og tag dem af varmen. Skær porre og champignon i skiver og svits dem 3-4 minutter på panden. Rul din tærtedej ud på et meldrysset bord og put den i tærteform. Forbag den 10 minutter. Put dit bacon/porre/champignon mix i tærten. Rør alle ingredienser til æggeblandingen godt sammen og hæld den i tærten. Bag den ved 200 grader 25-30 minutter - til æggemassen har sat sig og tærten er gylden. Råkosten er lavet ved at skære gulerødder i tynde stave og vende dem i hvid balsamico, flydende honning og et drys salt ?