x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pizza Margherita

Anette Søstrøm Asmussen | 11. oktober 2019

Dette er min udgave af den dejlige klassiker margarita pizza.

Der findes rigtig mange måder at lave pizza på, og jeg vil slet ikke begive mig ud i diskussionen om, hvorvidt ananas hører hjemme på en pizza eller ej.

Jeg er dog nok mest til den slags pizza, der “lugter lidt af Italien”: En ultratynd bund med en sparsom mængde fyld. Det vil sige det komplet modsatte af den populære “Meatlover” nede fra grillen 😉

Pizza Margherita

En rigtig Pizza Margherita er under alle omstændigheder et godt udgangspunkt, når man laver pizza, og så kan man eventuelt tilføje en smule salami eller skinke, hvis man gerne vil have kød på sin pizza.

Man kan også smide lidt svampe eller oliven ovenpå, men husk nu: LESS IS MORE, når vi snakker vaskeægte italiensk pizza.

 

Hvad er Pizza Margherita?

Det siges, at Margherita-pizza blev lavet til ære for den italienske Dronning Margherita.

En Margherita-pizza består ikke af andet end en perfekt, tynd pizzabund toppet med krydret tomatsauce, mozzarella, parmesan og frisk basilikum.

Den røde tomatsovs, den hvide ost og det grønne basilikum symboliserer på smukkeste og mest simple vis farverne i det italienske flag, Tricolore.

Pizza Margherita

 

Pizza tomatsauce

Jeg laver altid denne pizzasauce, da den kan laves på bare ét minut, og den skal hverken tilberedes eller varmes op.

Jeg HAMSTRER tomatpassata, når det er på tilbud, da jeg altid bruger det til vores pizzaaften, som vi har cirka hver tredje uge.

Derudover er passata bare rigtig dejligt i en tomatsovs, pasta med kødsovs eller lasagne.

Du kan dog også sagtens bruge hakkede tomater fra dåse – så skal du blot blende dem forinden, så saucen bliver helt lind.

 

Pizza Margherita opskrift

Jeg bager altid mine pizzaer på bagestål, da det hjælper mig med at få en RYGENDE varm ovn, hvilket er helt essentielt for en perfekt sprød og lækker pizza.

Og så bliver min tynde pizzadej bare supersprød.

Pizza Margherita

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Bage, Bagning, Italien, Pizza
Forb. tid: 5 timer 30 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Pizzadej

  • 4 deciliter Vand
  • 10 gram Gær
  • 1 spsk. Salt
  • 750 gram Tipo 00 cirka
  • 1 deciliter Olie

Tomatsauce

  • 1 can Passata cirka 500 gram. Kan erstattes af hakkede tomater, der dog lige skal blendes
  • 1 tsk. Cayennepeber cirka
  • 1 tsk. Løgpulver cirka
  • 1 tsk. Hvidløg cirka
  • Salt og peber

Topping

  • 400 gram Mozarella bøfmozzarella
  • 200 gram Revet ost mozzarella
  • Pesto grøn. Kan udelades, jeg synes bare at et par små klatter på hver pizza giver en dejlig dybde

Sådan gør du

Pizzadej

    1. Vand, gær og salt køres sammen på en røremaskine. Det er nemmest med en røremaskine, men du kan også gøre det ved håndkraft.
    2. Den første halvdel af melet køres i og herefter olien.
    3. Den resterende del af melet køres i, indtil den slipper siderne.
    4. Lad dejen hæve i 4 timer med et klæde henover skålen ved stuetemperatur.
    5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
    6. Del dejen i seks  "boller" og stil dem til efterhævningen i 1 time under et viskestykke. Jeg plejer at sætte dem på en meldrysset bakke eller stort ildfast fad, så de ikke kan hæve ud over siderne.
    7. Drys atter mel på bordet rul én efter én de seks dejboller til pizzabunde. De skal være så tynde som overhovedet muligt.
    8. Kom pizzaerne over på en pizzaspatel med bagepapir på.
     

Tomatsauce

    1. Hæld din passata i en skål sammen med caynnepeber, hvidløgs- og løgpulver.
    2. Smag til med salt og peber.
     

Samling af pizzaen

    1. Smør din tomatsauce i et tyndt lagt på pizzabunden.
    2. Fordel et jævnt lag af den revne ost og kom skiver af bøfmozzarella ovenpå. Hvis du er til det, så tilføj et par små klatter af en grøn pesto på. Det smager helt forrygende!
    3. Bag én pizza ad gangen: Placér pizzaen i ovnen på bagepapiret og bag den i 4 minutter ved din ovns maksimale temperatur. Min ovn kan jeg sætte på 300 grader varmluft og bagestålet hjælper mig med at holde den brandvarm.
    4. Server straks.

Noter



Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.