
Uuuhm… Pizza calzone. Altså med andre ord; indbagt pizza – denne her med tomat, soltørrede tomater, skinke, mozzarella og frisk basilikum… Dejen er lækker, luftig, let grov og indeni er der masser af snasket smagfuldt fyld.
Super simpelt at lave og skønt til weekendmenuen eller til madpakkerne, hvis du laver dem i mini udgave. Du kan os gøre begge dele! Dej portionen her er stor nok til, at du kan lave den ene halvdel til “voksen” calzoner og resten til mindre små hapsere til ungernes madpakker.
Mixet af fyldet i disse kan helt sikkert anbefales, men du kan jo putte lige hvad du synes indeni!

Pizza calzone med skinke, mozzarella og tomat
Ingredienser
Dej
- 25 gram Gær
- 3 deciliter Vand lunkent
- 1/2 tsk. Salt
- 1 spsk. Olie
- 1,5 deciliter Rugmel
- 5 deciliter Hvedemel cirka
Fyld
- 1 stk. Tomat stor
- 1 deciliter Soltørrede tomater
- 1 pakke Bøfmozzarella
- 150 gram Skinke
- 1 håndfuld Basilikumblade
- 1 spsk. Oregano
- Salt og peber
Pensling
- 1/2 deciliter Mælk
Sådan gør du
Dej
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt olie, salt og rugmel – rør godt.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen, rør undervejs.
- Ælt færdig på meldrysset bord til glat og smidig dej.
- Lad hæve 1 time ved stuetemperatur.
Fyld
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak tomater, soltørrede tomater og mozzarella til små tern og bland det i en skål sammen med skinken. Hak basilikum fint og vend i skålen.
- Del dejen i ønskede antal stykker og rul hvert stykke ud til en flad rund cirkel, 3-4mm tyk.
- Fordel fyldet på cirklerne – det skal lægges i den ene side af hver cirkel med et par centimeter fri ud til kanten. Krydr med oregano, salt og peber.
- Fold den anden halvdel af cirklen ind over og tryk kanterne godt sammen.
- Anbring på bageplade, pensl med mælk og bag 20 min i en forvarmet ovn.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)