Opskrift på persillerod med linser
Smuk og lækker vegetarret med persillerødder, linser, sojacashewnødder og en lækker dressing.
Vi har opskriften fra bogen: “Vild med rødder“, skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Servings: personer
Persillerod med linser
Ingredients
- 300 gram Persillerod
- 1 stk. Skalotteløg
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 200 gram Linser kogte grønne puylinser
- 1 bunch Mynte
- 50 gram Cashewnødder
- 0.5 deciliter Soya
Dressing
- 1 stk. Citron usprøjtet
- 1 spsk. Tahin
- 4 spsk. Vand
- 2 spsk. Sesamolie
Instructions
- Skræl persillerødderne og skær dem i små tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem ligeledes i små tern. Opvarm olivenolien på en pande. Svits løg og hvidløg, og kom persillerodsternene på panden. Steg, til de får en gylden farve. Skyl linserne og kog dem møre i letsaltet vand i 20-25 minutter. Hæld vandet fra de kogte linser, tilsæt dem på panden og vend dem i persillerodsblandingen. Tag panden af varmen. Skyl citronen og riv skallen fint. Rør tahin sammen med citronsaft og vand. Tilsæt citronskal og sesamolie. Rør det sammen til en dressing. Vend dressingen med persille rod og linser. Kom det hele i en skål. Skyl og hak mynten, og bland den i skålen. Kom cashewnødder og soja på en ren pande. Kog, til sojaen har lagt sig om nødderne og ellers er fordampet. Afkøl nødderne og hak dem groft. Drys de hakkede sojacashewnødder over retten.