x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Peanutskål med kokosrejer

FADLSFORLAG | 6. marts 2019

Opskrift på en dejlig asiatisk ret bestående af en sobasalat, mangosalat og kokosrejer.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde”, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Her har jeg samlet to asiatisk inspirerede salater med samme dressing og toppet dem med de lækreste, sprøde kokospanerede tigerrejer. Måltidet er super let at bikse sammen, men festligt nok til, at jeg gerne serverer det til en hyggelig venindeaften sammen med en god flaske hvidvin”.


Peanutskål med kokosrejer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Kokosrejer

  • 3 clove Hvidløg
  • 2 tsk. Sambal Oelek
  • 5 spsk. Sesamolie
  • 4 spsk. Fiskesauce
  • 0.5 stk. Limesaft saft af ½ lime
  • 250 gram Tiger rejer Optøede, fra frost
  • 1 stk. Æg
  • 2 deciliter Kokosmel

Sprød sobasalat

  • 170 gram nudler Sobanudler
  • Dressing Peanut-lime dressing
  • 0.25 stk. Spidskål Brug 1/2 hvis det er et lille spidskål
  • 4 stk. Gulerødder Store
  • 2 stk. Avocado
  • Peanuts Én håndfuld
  • kokosflager Én håndfuld - ristede.
  • Mynte Én håndfuld

Asiatisk mangosalat med peanuts

  • 75 gram Babyspinat
  • 1 bunch Koriander Og/eller mynte
  • 150 gram Edamamebønner Pillede (fra frost)
  • 1 stk. Mango
  • 2 stk. Avocado
  • 1 bunch Radiser
  • Dressing Peanut-lime dressing
  • Peanuts Én håndfuld

Sådan gør du

Kokosrejer

  • Bland pressede hvidløg, sambal oelek, sesamolie, fiskesauce og limesaft i en skål.
    Pil skallen af rejerne, men lad halerne sidde på.
    Kom rejerne i skålen, og lad dem marinere i minimum 2 timer i køleskabet – dog gerne natten over. 
    Tænd ovnen på 200 grader.
    Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmelet i en anden tallerken.
    Tag rejerne op af marinaden en ad gangen, og vend dem i æg og derefter i kokosmel.
    Læg rejerne på bagepladen, og bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter, til kokosmelet er gyldent.
    Anret salaterne i skåle, fordel rejerne over, og servér straks. 
     

Sprød sobasalat

  • Denne salat kombinerer nudler vendt i en cremet dressing med sprøde, friske grøntsager.
    Tilføj avocadoskiver og godt med knas på toppen, og du har én af forfatterens to go-opskrifter. 
    Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen.
    Rør ingredienserne til peanut-limedressing sammen.
    Kom nudlerne i en skål, og vend dressingen i.
    Snit spidskålen helt fint i tynde bånd, og skær gulerødderne i tynde stave.
    Vend det sammen med nudlerne.
    Anret salaten på et fad, og top med skiver af avocado, peanuts, kokosflager og finthakket mynte. 
    TIP: Til salaten bruger jeg sobanudler, der er lavet af boghvede og derfor har en let nøddeagtig smag. Du kan dog sagtens bruge lige præcis de nudler, du synes bedst om. 
     

Asiatisk mangosalat med peanuts

  • Skyl og tør spinaten, og kom den på et fad.
    Hak koriander og/eller mynte groft, og drys det over spinaten.
    Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op, og fordel dem over salaten.
    Skær mango og avocadoer i aflange skiver, og snit radisserne i papirtynde skiver.
    Fordel det hele over salaten, og vend let rundt.
    Rør peanut-limedressingen sammen, og dryp den over salaten.
    Top med peanuts, og servér straks. 

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde, skrevet af Emma Martiny.