Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Pasta med tun

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

21. februar 2019
Spæde courgetter, cherrytomater, pecorino & knuste mandler

Opskrift på pasta med tun

Pasta med tun (Tuna fettuccine). Kun 20 minutter og du har en fantastisk lækker opskrift der summer af essensen af Italien.

Vi har opskriften fra bogen: “Jamie i Italien” og Jamie Oliver siger følgende om opskriften:

“Min tur i køkkenet med Maria, den eneste fiskerkone på øen Procida et stenkast ud for Napoli, inspirerede mig til retten. Jeg elsker den måde, hun bruger pecorino som smagsgiver sammen med fisk, selvom det går imod reglen ’bland aldrig ost og fisk’. De knuste mandler giver retten sin konsistens, cremethed og smagsrigdom. For virkelig at få retten op at synge som Pavarotti skal man bruge spæde eller meget faste courgetter, så den er klart bedst om sommeren”.


Antal: 4 personer

Pasta med tun

Spæde courgetter, cherrytomater, pecorino & knuste mandler
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 50 gram Mandler Hele
  • 1 stk. Løg Lille
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 stk. Ansjosfileter I olie
  • Olivenolie
  • 300 gram Pasta Tørret pasta - enten fettucine eller linguine
  • 4 stk. Courgetter Spæde courgetter med blomster
  • 300 gram Tun Frisk, yellowfin/gul tun
  • 1 dåse Flåede tomater God kvalitet
  • 1 stk. Citron
  • 30 gram Pecorino
  • Olivenolie Ekstra jomfru

Sådan gør du

  • Rist mandlerne let på en stor pande ved jævn varme, kom dem op i en morter, men lad panden blive på blusset.
  • Pil løg og hvidløg, hak begge dele fint sammen med ansjoserne og kom det hele på panden sammen med 2 spsk olivenolie.
  • Svits det i 4 min., rør undervejs.
  • Kog i mellemtiden pastaen i en gryde saltet vand ifølge anvisningen på pakken.
  • Skær courgetterne i ½ cm tykke skiver, gem blomsterne, skær tunen i 1 cm store terninger, kom begge dele på panden og vend det rundt.
  • Mos tomaterne godt med rene hænder og tilsæt dem, pres citronsaften ud over og lad det stå og småkoge, rør undervejs. 
  • Træk pastaen op af gryden med en tang, når den er færdig, og kom den direkte over på panden sammen med det, som hænger ved af stivelsesrigt kogevand.
  • Vend det godt sammen, sluk for blusset, riv courgetteblomsterne i mindre stykker ud over og drys pecorinoen og de fleste af mandlerne i.
  • Vend rundt og smag til med havsalt og friskkværnet peber, løsn retten med lidt af pastavandet om nødvendigt.
  • Server drysset med resten af mandlerne og slut af med et dryp ekstra-jomfruolivenolie.