x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Pasta med røgede blåmuslinger

PER ASMUSSEN | 26. februar 2021
Hurtig og lækker aftenmad, der kan laves på under 15 minutter. Hovedingredienserne er pasta og blåmuslinger og så kan du egentlig variere retten i alle de afskygninger du har lyst til. Jeg havde lidt Pasta Carbonara i baghovedet da jeg tænkte på denne ret, blot hvor de røgede blåmuslinger erstattede min bacon.

Hurtig og lækker aftenmad, der kan laves på under 15 minutter.

Hovedingredienserne er pasta og blåmuslinger og så kan du egentlig variere retten i alle de afskygninger du har lyst til. Jeg havde lidt Pasta Carbonara i baghovedet da jeg tænkte på denne ret, blot hvor de røgede blåmuslinger erstattede min bacon.

Min indledende tanke var at fintsnitte glaskål og tilføje et pocheret æg på toppen. Det endte dog mere simpelt med denne ultrahurtige ret fra min ende af, da en hverdag med 2 små unger tit gør det svært at bruge lang tid i køkkenet.

Normalt er det næsten utænkeligt at vi spiser købe frisk pasta, da konen elsker at slå en pastadej sammen, men et hold i hendes nakke forhindrede det, så her er det med en købe udgave. Jeg vil selvfølgelig altid anbefale hendes hjemmelavet pasta opskrift til det her.

Nu tænker du sikker at blåmuslinger tager tid at klargøre og tilberede – men det behøver de ikke. I forbindelse med et filmshoot til GastroFun PREMIUM, fik jeg en grundig vejledning af musling- og østerseksperten Mikkel Wejdemann i fordelene ved de to råvarer. Han præsenterede mig for røgede blåmuslinger som man kunne købe på dåse i forskellige supermarkeder. Jeg var selvfølgelig skeptisk overfor dåsemad, men måtte give ham ret i at de smagte fantastisk. De er færdigkogte, så de skal blot varmes og er derfor et super let protein til en hurtig pastaret. Vi brugte kun halvdelen af dåsen til vores shoot dagen inden, så det var oplagt at bruge resten her.

Retten kunne godt undvære det cremede æg, men sprødheden fra glaskålet savnede jeg lidt, da retten blev ret blød. Men det smagte super godt.

Pasta med røgede blåmuslinger


Pasta med røgede blåmuslinger

Hurtig og lækker aftenmad, der kan laves på under 15 minutter. Hovedingredienserne er pasta og blåmuslinger og så kan du egentlig variere retten i alle de afskygninger du har lyst til. Jeg havde lidt Pasta Carbonara i baghovedet da jeg tænkte på denne ret, blot hvor de røgede blåmuslinger erstattede min bacon.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Forret, Hovedret, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

 • 250 gram Pasta frisk
 • Salt
 • 0.5 stk. Skalotteløg mit var stort. Brug 1 hel hvis det har en almindelig størrelse
 • 2 dåse Hvidløg
 • 2 deciliter Fløde
 • 0.5 dåse Blåmuslinger røgede
 • Citronsaft
 • Krydderurter f.eks. bredbladet persille
 • Tang kan udelades
 • Parmesan revet
 • Salt og peber

Sådan gør du

 • Finhak løg og hvidløg og kom det i en sauterpande.
  Steg dem ved middelhøj varme (10 ud af 14 på mit komfur). De skal ikke tage farve.
  Pastaen skal koges i rigeligt vand efter pakkens anvisninger. Min fik 4 minutter.
  Tilsæt fløden og skru lidt op for blusset så det koger lidt ind.
  Tag pastaen op af gryden og kom den direkte i panden med fløde og løg. Grunden til at du ikke skal sigte vandet fra er at vi gerne vil have lidt af kogevandet med over på panden, da den er med til at samle retten.
  Skru ned for panden til lav varme (4 ud af 14 på mit komfur),
  Når alt pastaen er i panden tilsættes blåmuslingerne og vend det hele godt sammen.
  Tilsæt lidt citronsaft.
  Rør lidt rundt i det og lad det stå i 1 minut, så det samler sig og blåmuslingerne får lidt temperatur.
  Kom friskkværnet peber og friskrevet parmesan henover retten.
  Hak persille og smag til med salt. Jeg havde lidt tang til overs fra vores filmshoot, så det kom i stedet for salt.
  Velbekomme.
  Pasta med røgede blåmuslinger

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.