Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Paneret & friturestegt østers (McOisters)

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

26. maj 2021
Den perfekte forret til nytårsaften: McOisters - aka panerede og friturestegte østers.
Hvis du er bange for østers, så er det her den bedste måde at prøve at spise østers på.

Opskrift på paneret & friturestegt østers (mcoisters)

Den perfekte forret til nytårsaften: McOisters – aka panerede og friturestegte østers.

Hvis du er bange for østers, så er det her den bedste måde at prøve at spise østers på.

Så glem alt om snot, her får du en sprød, saftig og syrlig forret.

Vi brugte store og lækre limfjordsøsters her, så de kan ikke spises i en mundfuld. Til gengæld er 1 nok pr. person til en forret. Hvis dine østers er små, så kan du med fordel lave 2 pr. person.

I mit arbejde med GastroFun PREMIUM er jeg så heldig at møde mange dygtige madprofiler. Her har vi haft besøg af Mikkel Wejdemann (Madmikkel), der er ekspert i østers og blåmuslinger.


Antal: 4 personer

Paneret & friturestegt østers (McOisters)

Den perfekte forret til nytårsaften: McOisters - aka panerede og friturestegte østers.
Hvis du er bange for østers, så er det her den bedste måde at prøve at spise østers på.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Grej

Ingredienser

McOister

  • 4 stk. Østers
  • 1.5 liter Olie til friturestegningen
  • 50 gram Hvedemel
  • 2 stk. Æg pisket
  • 100 gram Rasp gerne panko

Syltede agurkeperler

  • 1/3 del Sukker
  • 1/3 del Eddike
  • 1/3 del Vand
  • Peberkorn en smule
  • Salt en smule

Tilbehør

  • Creme Fraiche 38 %
  • Dild

Sådan gør du

McOisters (paneret og friturestegte østers)

  • Tænd frituregryden på 185 grader celsius. Har du ikke en frituregryde, så kan du selvfølgelig bruge en gryde og et termometer.
  • Start med at åbne dine østers:
  • Åbn dem ved at køre din østerskniv ind ved spidsen. Lirk og når skallen løsner sig, så kan du dreje kniven i begge retninger og åbne den. Tjek vores guide til at åbne østers her, hvis du er i tvivl. Tjek skallen for østersskaller og løsn den fra selve skallen.
  • Kom dem i en skål, så er de klar til næste trin.
  • Kom hvedemel i en lille skål, et pisket æg i en anden lille skål og rasp(panko) i en tredje lille skål.
  • Tag dine frigjorte østers (en ad gangen) og vend dem i først mel, æg og til sidst rasp.
  • Kom dem ned i den varme olie og aldrig mere end 4 ad gangen, for så falder temperaturen for voldsomt. 
  • De skal blot blive sprøde, du skal ikke bekymre dig om de bliver gennemstegt inden i, da de sagtens kan spises rå. Det handler om sprødheden udenpå her.
  • Det tager dog cirka 2-3 minutter.
  • Tag dem op af frituregryden og placer dem på fedtsugende papir.

Syltede agurkekugler

  • Bland alle ingredienserne til lagen sammen i en lille skål.
  • Skær små kugler med et melonjern/kuglejern/parisiennejern. Hvis du ikke har et, så skær små stave eller firkanter.
  • Kom kuglerne i lagen og lad det trække i et par timer, dog minimum 30 minutter.

Servering

  • Rengør skallerne og placer dine McOisters i en skal hver.
  • Kom en agurk i hver skal sammen med frisk dild og creme fraiche.
  • Server straks.