
Opskrift på pandekage-kage med kokos, citroncreme og friske hindbær
Her får I en lækker frisk, sommerkage, som kan laves med skønne modne bær fra haven eller butikkerne der bugner rundt omkring netop nu.
En herlig pandekage-kage med kokos, citroncreme og friske hindbær – et virkelig lækkert mix
Pandekage-kage er både nemt og dekorativt og smager faaaantastisk! Denne her er på én gang sød og frisk og bar super sommerlig.
Pandekagerne har et lille strejf af kokos og så lægges de ellers i lag med en luftig citroncreme som er vendt med med friske bær og slutteligt toppes kagen med flere bær og kokoschips.
Det nemt og kan være klar på en lille times tid.

Pandekage-kage med kokos, citroncreme og friske hindbær
Ingredienser
Pandekager
- 3 deciliter Hvedemel
- 1 spsk. Sukker
- 1/2 tsk. Salt
- 5 deciliter Mælk
- 3 stk. Æg
- 2 deciliter Kokosmel
Lemoncurd
- 1 deciliter Citronsaft
- 2 stk. Æg
- 100 gram Sukker
- 20 gram Smør
Citroncreme
- Lemoncurd afkølet
- 4 deciliter Piskefløde
- 1 spsk. Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 100 gram Hindbær friske og let moste
Topping
- 100 gram Hindbær friske
- 1 håndfuld Kokoschips
Sådan gør du
Pandekager
- Pisk alle ingredienser til pandekagerne godt sammen til en fin glat dej. Lad dejen hvile 20 minutters tid på køl.
Lemoncurd
- Mens pandekagedejen køler, laves curden; pisk citronsaft, æg og sukker godt sammen. Opvarm forsigtigt blandingen i en gryde under omrøring. Når den begynder at tykne, røres smørret i under fortsat omrøring. Lad simre til du har en let tyk curd – den tykner mere, når den køler. Sæt på køl.
- Nu kan pandekagerne steges. Husk lidt smør til panden. Når pandekagerne er stegte, skal de køle. Imens de gør det, laver du citroncremen;
Citroncreme
- Pisk fløden til en stiv skum og vend den afkølede lemoncurd, flormelis og vanillesukker i.
- Mos de 100g hindbær let og vend i cremen.
Samling af kagen
- Saml nu kagen ved at lægge pandekagerne i lag med citroncremen. Top også med lidt citroncreme plus friske bær og kokoschips – server eller sæt på køl til servering