Opskrift på paella
Den dejlige og velsmagende spanske klassiker: Paella. Skaldyr, kylling og ris går op i en højere enhed og får en smuk gul farve af safran.
Vi har opskriften fra bogen: “One pot“, skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:
“Skaldyr, kylling og ris i en smuk og skøn forening.”

Paella
Ingredienser
Paella
- 1 stk. Hel Kylling
- 50 gram Chorizo
- 2 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk. Rød peberfrugt
- 1 stk. Peberfrugt Grøn
- Olivenolie
- 1 dåse Flåede tomater
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Gurkemeje
- 0.5 tsk. Safran Udblød i lidt vand
- 2 tsk. Salt
- 1 liter Vand
- 5 deciliter Ris
Desuden
- 500 gram Blåmuslinger Rengjorte
- 500 gram Rejer Med skal
- 200 gram Ærter
- oliven Både grønne og sorte
- Bredbladet persille
- Citron
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
- Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær i strimler.
- Skær chorizoen ud i tern.
- Del kyllingen i 6-8 stykker og brun stykkerne af i olie i en egnet pande.
- Fx en stor sauterpande med låg.
- Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken.
- Steg løg og hvidløg på lav varme, til de er bløde.
- Tilsæt peberfrugtstrimlerne og steg videre i et par minutter.
- Tilsæt chorizo og steg lidt videre, inden kyllingestykkerne kommes tilbage i panden.
- Tilsæt flåede tomater, krydderier, salt og bouillon – hæld ca. 8 dl på til at starte med og lad det koge op.
- Tilsæt risene, skru ned og lad det hele småsnurre med låg på i ca. 35 minutter.
- Hæld evt. mere bouillon på undervejs, hvis retten er ved at koge tør.
- Tilsæt muslingerne og damp dem, til de åbner sig.
- Det tager cirka 5 minutter.
- Tilsæt rejer og ærter og kom oliven over.
- Smag til med salt og citronsaft og server retten med et godt drys persille, citron i både og masser af kold hvidvin.