Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Paella

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

11. juni 2019

Opskrift på paella

Den dejlige og velsmagende spanske klassiker: Paella. Skaldyr, kylling og ris går op i en højere enhed og får en smuk gul farve af safran.

Vi har opskriften fra bogen: “One pot“, skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

“Skaldyr, kylling og ris i en smuk og skøn forening.”


Antal: 4 Portioner

Paella

Forfatter: Muusmann Forlag
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Paella

  • 1 stk. Hel Kylling
  • 50 gram Chorizo
  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 1 stk. Peberfrugt Grøn
  • Olivenolie
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 0.5 tsk. Safran Udblød i lidt vand
  • 2 tsk. Salt
  • 1 liter Vand
  • 5 deciliter Ris

Desuden

  • 500 gram Blåmuslinger Rengjorte
  • 500 gram Rejer Med skal
  • 200 gram Ærter
  • oliven Både grønne og sorte
  • Bredbladet persille
  • Citron

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
  • Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær i strimler.
  • Skær chorizoen ud i tern.
  • Del kyllingen i 6-8 stykker og brun stykkerne af i olie i en egnet pande.
  • Fx en stor sauterpande med låg.
  • Tag kyllingestykkerne op og læg dem på en tallerken.
  • Steg løg og hvidløg på lav varme, til de er bløde.
  • Tilsæt peberfrugtstrimlerne og steg videre i et par minutter.
  • Tilsæt chorizo og steg lidt videre, inden kyllingestykkerne kommes tilbage i panden.
  • Tilsæt flåede tomater, krydderier, salt og bouillon – hæld ca. 8 dl på til at starte med og lad det koge op.
  • Tilsæt risene, skru ned og lad det hele småsnurre med låg på i ca. 35 minutter.
  • Hæld evt. mere bouillon på undervejs, hvis retten er ved at koge tør.
  • Tilsæt muslingerne og damp dem, til de åbner sig.
  • Det tager cirka 5 minutter.
  • Tilsæt rejer og ærter og kom oliven over.
  • Smag til med salt og citronsaft og server retten med et godt drys persille, citron i både og masser af kold hvidvin.