Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ostesuppe

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

14. september 2020

Opskrift på ostesuppe

Nem og hurtig hverdagsret der kan laves på små 20 minutter.

Hvis du bruger grøntsagsbouillon, er retten sågar en vegetarret.


Antal: 4 personer

Ostesuppe

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 20 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 1 liter Bouillon grøntsags eller hønse
  • 300 gram Flødeost pikant
  • 1.5 deciliter Madlavningsfløde
  • 2 stk. Porre
  • 1 knivspids Cayennepeber
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde - tilsæt og rør godt.
    Tilsæt halvdelen bouillonen og pisk mel/smør ud heri.
    Tilsæt resten af bouillonen. 
    Tilsæt madfløden og lad pikantosten smelte i suppen. 
    Tilsæt cayennepeber og smag til med salt og peber.
    Porrerne skylles og skæres over på langs, hvorefter de fint snittes.
    3/4 af porrerne koges langsomt med i suppen, mens 1/4 gemmes til anretning.
    Ostesuppe