x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Oksesteg

REDAKTION | 6. september 2019
med sauce parisienne, kartoffelrøsti og bagte grøntsager

Dejlig og lækker vinterret, perfekt til gæster.

Denne oksesteg i ovn passer sig selv og det meste af retten kan laves i god tid, så du kan hygge med dine kære.

Vi har opskriften fra bogen: “Vintermad“, skrevet af Katrine Klinken.


Oksesteg

med sauce parisienne, kartoffelrøsti og bagte grøntsager
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 10 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

OKSESTEG

  • 2 kilogram Oksetyndsteg eller højrebssteg uden ben – prøv at skaffe et stykke, der har hængt ca. 4 uger
  • Salt og peber friskkværnet

BAGTE LØG OG TOMATER

  • Løg 10-15
  • Tomater 10-15
  • Frisk timian 4-5 kviste
  • 2 tsk. Rørsukker cirka
  • 1 deciliter Jomfruolivenolie

SAUCE PARISIENNE

  • 4.5 deciliter Mayonnaise gerne hjemmerørt
  • 200 gram Creme Fraiche 38 %
  • Grov sennep 2-3 spsk.
  • 250 gram Skalotteløg
  • Hvidløg 6-8 fed
  • Bredbladet persille 1 stort bundt
  • 1 stk. Citron

TILBEHØR

  • Brød
  • Kartofler Rösti

Sådan gør du

OKSESTEG

  • Rids fedtet på stegen i tern.
    Brun stegen på en meget varm pande på alle sider.
    Start med fedtkanten nedad, så smelter fedtet fra, og bruningen forgår i eget fedt.
    Krydr med salt og peber.
    Sæt stegen i et ovnfast fad, sæt i ovnen og tænd på 175 grader.
    Steg til kernetemperaturen målt med stegetermometer er 58-65 grader, afhængigt af hvor rød stegen skal være.
    Det tager ca. 1 time.
    Lad stegen hvile i mindst 20 minutter, før den skæres i skiver på tværs af kødtrådene.
     

BAGTE LØG OG TOMATER

  • Skær løgene i halve.
    Skær tomaterne i halve.
    Læg i et ovnfast fad, krydr med timian, salt, peber og lidt sukker.
    Forvarm ovnen til 175 grader og bag i ca. 45 minutter.
    Det kan evt. gøres, inden stegen  kommer i ovnen, og grøntsagerne kan varmes, når stegen hviler.
    Hæld olivenolie på grøntsagerne, lige inden de skal spises.
     

SAUCE PARISIENNE

  • Rør mayonnaise med cremefraiche, sennep, finthakkede skalotteløg, knust hvidløg, hakket persille og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
    Sovsen får mere smag af at trække i mindst 30 minutter.
    Holdbarheden er kun et døgn pga. rå løg og persille.
    Nyd skiver af steg med bagte løg og tomater, stykker af kartoffelrøsti og sauce parisienne.

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra bogen: "Vintermad", udgivet af Politikens Forlag.