
Opskrift på oksegrydesteg med rodfrugter
Koldt og vådt derude – vintervejret indbyder til hyggelige, lunende retter …
Hvad siger du fx til sådan en omgang forkælelse her i form af en suuuuper mør oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!
Stegen her er lige stegt godt af i gryden og ellers bare tilberedt et par timer i ovnen – i gryden, hvor den er mørnet og har taget smag fra de mange skønne ingredienser. Det smager helt fantastisk og kødet smelter nærmest på tungen. Servér stegen – og sovsen og grøntsagerne selvfølgelig, med en fløjsblød kartoffelmos, sprøde ovnkartofler eller måske til ris. Uanset hvad, så passer retten sig selv i ovnen det meste af tiden, så smæk bare benene op og nyd så vaskeægte mormor-hygge-mad uden besvær.

Oksegrydesteg med rodfrugter
Ingredienser
- 500 gram Oksebov
- 2 spsk. Olie
- 1 1/2 dåse Hakket Tomater
- 3–4 stk. Laurbærblade
- 2 fed Hvidløg
- 2 deciliter Vand
- 1 deciliter Rødvin
- 1 stk. Oksebouillonterning
- 1 tsk. Groft salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1/2 tsk. Stødt chili
- 3-4 kviste Frisk timian
- 250 gram Pastinak
- 3-4 stk. Gulerødder
- 1 deciliter perleløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Fjern de værste sener fra kødet og brun derefter stegen godt af på begge sider i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber.
- Put de hakkede tomater i en skål, stavblend dem til en jævn puré og tilføj dem derefter til gryden sammen med laurbærblade, hvidløg, vand, rødvin, bouillonterning, salt peber, chili og timian.
- Læg låg på gryden, stil den i ovnen og lad stegen braisere i ca. 45 min. Kig ind imellem og sørg for den ikk steger tør, tilføj evt lidt mere vand.
- Skur imens rodfrugterne og pil løget og skær det i skiver. Dræn perleløgene for vand.
- Tag gryden ud af ovnen og put rodfrugter og løg i den. Sæt låget på igen og stil gryden tilbage i ovnen, hvor den braiserer yderligere 30-40 min, til rodfrugterne er møre.
- Tag gryden ud, smag din sovs til og server det hele til kartofler og en god salat