Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Oksegrydesteg med rodfrugter

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

17. december 2023
Hvad siger du fx til sådan en omgang forkælelse her i form af en suuuuper mør oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!
Oksegrydesteg med rodfrugter

Opskrift på oksegrydesteg med rodfrugter

Koldt og vådt derude – vintervejret indbyder til hyggelige, lunende retter …
Hvad siger du fx til sådan en omgang forkælelse her i form af en suuuuper mør oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!

Stegen her er lige stegt godt af i gryden og ellers bare tilberedt et par timer i ovnen – i gryden, hvor den er mørnet og har taget smag fra de mange skønne ingredienser. Det smager helt fantastisk og kødet smelter nærmest på tungen. Servér stegen – og sovsen og grøntsagerne selvfølgelig, med en fløjsblød kartoffelmos, sprøde ovnkartofler eller måske til ris. Uanset hvad, så passer retten sig selv i ovnen det meste af tiden, så smæk bare benene op og nyd så vaskeægte mormor-hygge-mad uden besvær.


Oksegrydesteg med rodfrugter
Antal: 4 personer

Oksegrydesteg med rodfrugter

Hvad siger du fx til sådan en omgang forkælelse her i form af en suuuuper mør oksegrydesteg i en smagfuld sauce, mixet med masser af rodfrugter og krydderier… En gammel klassiker, der bare stadig holder 100!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

  • 500 gram Oksebov
  • 2 spsk. Olie
  • 1 1/2 dåse Hakket Tomater
  • 3–4 stk. Laurbærblade
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 deciliter Vand
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 stk. Oksebouillonterning
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1/2 tsk. Stødt chili
  • 3-4 kviste Frisk timian
  • 250 gram Pastinak
  • 3-4 stk. Gulerødder
  • 1 deciliter perleløg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Fjern de værste sener fra kødet og brun derefter stegen godt af på begge sider i lidt olie i en gryde. Krydr med salt og peber.
  • Put de hakkede tomater i en skål, stavblend dem til en jævn puré og tilføj dem derefter til gryden sammen med laurbærblade, hvidløg, vand, rødvin, bouillonterning, salt peber, chili og timian.
  • Læg låg på gryden, stil den i ovnen og lad stegen braisere i ca. 45 min. Kig ind imellem og sørg for den ikk steger tør, tilføj evt lidt mere vand.
  • Skur imens rodfrugterne og pil løget og skær det i skiver. Dræn perleløgene for vand.
  • Tag gryden ud af ovnen og put rodfrugter og løg i den. Sæt låget på igen og stil gryden tilbage i ovnen, hvor den braiserer yderligere 30-40 min, til rodfrugterne er møre.
  • Tag gryden ud, smag din sovs til og server det hele til kartofler og en god salat