x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Oksecuvette i ovn

ANDERS | 8. marts 2020

Oksecuvette er en klassiker, når det lige skal være lidt ekstralækkert, for eksempel når der kommer gæster over til spisning.

Oksecuvette i ovn

Her har jeg serveret oksecuvetten med bagte rodfrugter samt en opbagt sovs, som jeg lavede på fonden fra rodfrugterne og kødet.

Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

Enkelt, klassisk og virkelig lækkert!

 

Oksecuvette i ovn opskrift


Oksecuvette i ovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forfatter: Anders

Ingredienser

Oksecuvette

  • Oksecuvette
  • Salt og peber friskkværnet
  • Rosmarin

Bagte rodfrugter

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Løg
  • Rosmarin
  • Timian
  • Vand
  • Rødvin

Sådan gør du

Oksecuvette

    1. Gnub kødet med salt, peber og rosmarin.
    2. Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
    3. Tag oksecuvetten ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter.
    4. Sæt den tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.
    5. Tag den ud af ovnen, sluk ovnen og lad stegen hvile i 15 minutter.
     

Bagte rodfrugter

    1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.
    2. Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker.
    3. Pil løget og skær det i både.
    4. Steg kartofler, gulerødder og løg kort på panden.
    5. Tilføj rosmarin og timian.
    6. Tilføj lidt vand og lidt rødvin og lad det simre i en halv times tid.
    7. Tag grøntsagerne op af fonden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
    8. Sæt bagepladen i ovnen ved høj varme.
     
    Slut af med at lave en opbagt sovs af fonden fra grøntsagerne og kødet og servér.

Om forfatteren