
Opskrift på nudler med grønne bønner og ovnbagt laks
En skøn og sund menu bestående af grove nudler, grønne bønner, edamebønner og bagt laks med et strejf af citron og ingefær.
Simpelt, lækkert og sundt…
Nudlerne er stegt i et mix af sesamfrøolie, soya og limesaft og har dermed masser af smag, som klæder bønnerne og laksen super godt…
Det er hurtigt og nemt at lave, god på en hverdagsaften eller til en lækker frokost.

Nudler med grønne bønner og ovnbagt laks
Ingredienser
Ovnbagt laks
- 600 gram Laks fersk
- 1/2 deciliter Olivenolie
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 spsk. CItronsaft
- Salt og Peber
- 2 spsk. Sesamfrø
Nudler med grønt
- 200 gram Bønner grønne, friske eller fra frost
- 200 gram Edamamebønner fra frost
- 250 gram nudler grove
- 1 stk. Squash
- 2 spsk. Olivenolie
- 4 spsk. Soya
- 2 spsk. Limesaft
- Salt og Peber
Sådan gør du
Ovnbagt laks
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad.
- Rør olivenolie, ingefær, citronsaft, salt og peber sammen og pensl laksen med det.
- Drys med sesamfrø.
- Tilbered ca. 15 min i ovn.
Nudler med grønt
- Kog grønne bønner og edamebønner i letsaltet vand ca. 3 min. Dræn for vand.
- Kog nudlerne efter anvisninger på pakken og dræn også dem.
- Skær squashen i lange tynde strimler.
- Varm sesamolie og soya op på en pande og tilføj nudler, bønner, squash og limesaft. Vend sammen og steg et par min. Krydr godt med salt og peber.
- Tag laksen ud af ovnen, fjern skindet og server den med nudlerne og et drys sesam .
Noter
