
Opskrift på nudelsalat
Asiatisk inspireret, vegansk salat, der kan bruges som forret, tilbehør salat eller en god frokost.
Retten har en hjemmelavet chilisauce og avocadodip og har den perfekte kombi af stærke smage, sprødhed og syre.
Opskriften kommer fra Neel Engholms bog: “Plantebaseret gourmet”

Nudelsalat
Ingredienser
- 200 gram nudler Udon-nudler
- 1 håndfuld Grønkål hakket
- 1 håndfuld Babyspinat blandede babyblade
- 0.5 deciliter Chilisauce Nedenstående chilisauce. Op til 1 dl efter smag
- 0.5 stk. Avocado
- 3 spsk. Dressing Nedenstående avocadodip
- 2 stk. Radiser
- 5-6 skiver Chili rød chili - efter smag
- 2 spsk. Edamamebønner
- 1 spsk. Mandler Saltede
- 4-5 stilke Koriander frisk - efter smag
- 1/8 stk. Citron Citronbåd
Sådan gør du
- Kog udon-nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem herefter i koldt vand.
- Bland med grønkål, babyblade og chilisauce.
- Fordel salat og nudler ud på et fladt fad og top med en halv avocado skåret i tern.
- Med en teske fordeler du avocadodip i 6-7 små portioner oven på salaten.
- Skær radiser og rød chili i tynde skiver og drys ud over salaten sammen med edamamebønner, mandler og plukket koriander.
- Server evt. med lidt ekstra dressing og en citronbåd ved siden af.
- Er dine edamamebønner fra frost, kan du hælde kogende vand over dem for at tø dem op. Eller smide dem i vandet med nudlerne det sidste minut, de koger.
- Den kolde nudelsalat er en fin sidesalat, hvis man er et par stykker eller tre ved bordet. Er du til store portioner, kan den passe til én.
Noter
1 fed hvidløg
30 g gærflager
45 g tahin
60 g eddike
30 g tamari
60 g agavesirup
1½ dl vand Blend alle ingredienserne til en jævn sauce. Sæt den på køl et par timer før brug.
Avocadodip opskrift: 3 avocadoer/ca. 280 g
100 g tahindressing (s. 75)
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 knsp peber Kom avocadokødet i en blender med de øvrige ingredienser.
Blend, til du har en fin creme.
Rigtig god til dip og eller på brød.