x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Nudelsalat

MUUSMANN FORLAG | 13. februar 2019

Asiatisk inspireret, vegansk salat, der kan bruges som forret, tilbehør salat eller en god frokost.

Retten har en hjemmelavet chilisauce og avocadodip og har den perfekte kombi af stærke smage, sprødhed og syre.

Opskriften kommer fra Neel Engholms bog: “Plantebaseret gourmet” 


Nudelsalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 200 gram nudler Udon-nudler
  • Grønkål 1 håndfuld hakket grønkål
  • Babyspinat 1 håndfuld blandede babyblade
  • 0.5 deciliter Chilisauce Nedenstående chilisauce. Op til 1 dl efter smag
  • 0.5 stk. Avocado
  • 3 spsk. Dressing Nedenstående avocadodip
  • 2 stk. Radiser
  • 5 loaf Chili 5-6 tynde skiver rød chili (efter smag)
  • 2 spsk. Edamamebønner
  • 1 spsk. Mandler Saltede
  • Koriander 4-5 stilke koriander (efter smag)
  • 0.125 stk. Citron Citronbåd

Sådan gør du

  • Kog udon-nudlerne efter anvisning på pakken og skyl dem herefter i koldt vand.
    Bland med grønkål, babyblade og chilisauce.
    Fordel salat og nudler ud på et fladt fad og top med en halv avocado skåret i tern.
    Med en teske fordeler du avocadodip i 6-7 små portioner oven på salaten.
    Skær radiser og rød chili i tynde skiver og drys ud over salaten sammen med edamamebønner, mandler og plukket koriander.
    Server evt. med lidt ekstra dressing og en citronbåd ved siden af.
    Er dine edamamebønner fra frost, kan du hælde kogende vand over dem for at tø dem op. Eller smide dem i vandet med nudlerne det sidste minut, de koger.
    Den kolde nudelsalat er en fin sidesalat, hvis man er et par stykker eller tre ved bordet. Er du til store portioner, kan den passe til én.

Noter

Chilisauce opskrift:
1 spsk chili (efter smag)
1 fed hvidløg
30 g gærflager
45 g tahin
60 g eddike
30 g tamari
60 g agavesirup
1½ dl vand
Blend alle ingredienserne til en jævn sauce. Sæt den på køl et par timer før brug.

Avocadodip opskrift:
3 avocadoer/ca. 280 g
100 g tahindressing (s. 75)
2 spsk citronsaft
1 tsk salt
1 knsp peber
Kom avocadokødet i en blender med de øvrige ingredienser.
Blend, til du har en fin creme.
Rigtig god til dip og eller på brød.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Plantebaseret gourmet" , hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link